Argentinci i Britanci u prednosti, danas odluka o finalistima Davis kupa

Argentinci bi s trećim bodom došli do četvrtog finala u posljednjih 10 godina

Britain's Andy Murray (L) and Jamie Murray celebrate winning a point in the Davis Cup Doubles match between against Lleyton Hewitt and Sam Groth of Australia in Glasgow, Scotland on September 19, 2015. Andy and Jamie Murray moved Great Britain to the verge of a first Davis Cup final since 1978 after defeating Australia's Lleyton Hewitt and Sam Groth in an epic doubles clash in their semi-final on Saturday. AFP PHOTO / IAN MACNICOL
FOTO: AFP

Teniske reprezentacije Argentine i Velike Britanije vode 2-1 uoči posljednjeg dana polufinalnih mečeva Davisova kupa i potreban im je koš po bod kako bi se plasirale u finale.

Argentina je povela s 2-1 protiv Belgije u Bruxellesu nakon što su Carlos Berlocq i Leonardo Mayer u igri parova svladali Rubena Bemelmansa i Stevea Darcisa sa 6-2, 7-6 (2), 5-7, 7-6 (5).

Argentincima tako nedostaje još samo jedan bod za ulazak u četvrti finale u posljednjih 10 godina, a peti ukupno. Taj bod mogao bi im osigurati već Mayer koji u prvom nedjeljnom dvoboju igra protiv Davida Goffina. U petom susretu igrat će Goffin za Belgiju, a Federico Delbonis za Argentinu.

Iako je četiri puta igrala u finalu, Argentina još nikada nije osvojila Davis Cup.

Uspješna braća Murray

U finalu koje je na programu od 27. do 29. studenoga pobjednik susreta Belgija – Argentina igrat će protiv boljeg iz dvoboja Velika BritanijaAustralija u kojem u Glasgowu Britanci vode sa 2-1.

Braća Andy i Jamie Murray u igri parova svladali su Samuela Grotha i Lleytona Hewitta sa 4-6, 6-3, 6-4, 6-7 (6), 6-4.

Britancima tako nedostaje još samo jedan bod za ulazak u finale u kojem su posljednji put igrali 1978. godine, a njega bi im mogao donijeti Andy Murray koji u prvom nedjeljnom dvoboju igra protiv Bernarda Tomića.

Velika Britanija devet je puta osvajala Davis Cup, a posljednji put to se dogodilo još 1936. godine.