Arsenal danas igra protiv Chelseaja (kojeg nije pobijedio u posljednjih pet prvenstvenih utakmica)

Aktualni prvak Premier lige Chelsea uoči ovog kola je 14. ekipa na tablici

Arsenal’s Chilean striker Alexis Sanchez (L) vies with Chelsea's Serbian midfielder Nemanja Matic during the English Premier League football match between Chelsea and Arsenal at Stamford Bridge in London on September 19, 2015. AFP PHOTO / IAN KINGTON 

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / IAN KINGTON
FOTO: AFP

U nedjelju u 17 sati će na stadionu Emirates početi utakmica između domaćina Arsenala, trenutačno trećeplasirane ekipe Premier lige, i aktualnog prvaka Chelseaja koji igra vrlo slabu sezonu i u ovom trenutku je 14. momčad na tablici.

Ovaj susret sudit će engleski sudac s velikom reputacijom Mark Clattenburg, a utakmica je jako bitna za oba sastava. Arsenalu bi, s jedne strane, pobjeda mnogo značila u borbi za naslov, a Chelseaju su bodovi neophodni za napredak na tablici i uključivanje u borbu za pozicije koje vode u europska natjecanja sljedeće godine.

Arsenal i Chelsea dosad su odigrali 162 utakmice, a u međusobnim dvobojima uspješniji je Arsenal koji ima 62 pobjede, Chelsea je slavio 54 puta, a 48 susreta je završeno neodlučeno.

No u posljednje vrijeme nogometaši Chelseaja puno su uspješniji, a Arsenal niti jednom nije pobijedio u posljednjih pet susreta protiv tog kluba u prvenstvu. Istina, Arsenal je pobijedio Chelsea u kolovozu prošle godine, ali radilo se u utakmici u engleskom Superkupu, a ne u Premier ligi.

U nastavku teksta ćemo se podsjetiti kako je izgledalo zadnjih pet utakmica Arsenala i Chelseaja.

1. Chelsea – Arsenal 2-0, 19. rujna 2015.

U zadnjoj međusobnoj utakmici Chelsea je s 2-0 pobijedio Arsenal. Golovi za Chelsea djelo su Kurta Zoume u 53. minuti i braniča Arsenala Caluma Chambersa koji je u sudačkoj nadoknadi postavio konačnih 2-0. U toj je utakmici na klupi Chelseaja sjedio Jose Mourinho koji je oduvijek bio jako uspješan protiv Arsenala. U međuvremenu je on dobio otkaz, a zamijenio ga je Guus Hiddink.

https://www.youtube.com/watch?v=MNz8O7bbWow

2. Arsenal – Chelsea 0-0, 26. travnja 2015.

U predzadnjoj utakmici protiv Chelseaja (i zadnjoj na svojem terenu) Arsenal je odigrao 0-0, a Chelsea je disipliniranom igrom izborio bod.

3. Chelsea – Arsenal 2-0, 5. listopada 2014.

U još jednoj utakmici s Mourinhom na klupi Chelsea je relativno lagano svladao Arsenal, a golove su postigli Eden Hazard i Diego Costa.

4. Chelsea – Arsenal 6-0, 22. ožujka 2014.

U utakmici u ožujku pretprošle godine Chelsea je s velikih 6-0 pobijedio Arsenal. Bila je to 1000. utakmica Arsenea Wengera na klupi Arsenala pa mu je ovaj uvjerljivi poraz posebno bolan.

https://www.youtube.com/watch?v=HKmoVbbsdJ8

5. Arsenal – Chelsea 0-0, 23. prosinca 2013.

Druga utakmica od zadnjih pet koja je završena bez golova. Mourinho je ponovno zaustavio Wengerov tim koji je više napadao, ali nije bio učinkovit.