Athletic-Barcelona 0-1: Aktualni prvaci pobjedom ušli u sezonu, Rakitić odigrao cijelu utakmicu

Messi je u prvom poluvremenu promašio jedanaesterac

Referee shows a yellow card to Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (2ndR) during the Spanish league football match Athletic Club Bilbao vs FC Barcelona at the San Mames stadium in Bilbao on August 23, 2015.  AFP PHOTO/ ANDER GILLENEA
FOTO: AFP

Nogometaši Barcelone pobjedom na gostovanju kod Athletic Bilbaa 1-0 otvorili su novu sezonu španjolskog prvenstva i s tri boda ušli u obranu naslova. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za katalonski klub, a u 44. minuti je dobio žuti karton.

Strijelac jedinog gola bio je Luis Suarez u 54. minuti, a asistirao mu je Jordi Alba. Možda bi rezultat susreta bio i drugačiji da najbolji igrač Barcelone Lionel Messi u 34. minuti nije promašio jedanaesterac. Točnije, njegov udarac sjajno je zaustavio vratar baskijskog kluba.

Zanimljivo, bio je to već treći ogled Athletica i Barcelone u posljednjih devet dana i prva pobjeda Barce. Prošloga tjedna Athletic i Barcelona su igrali u španjolskom Superkupu. Athletic je osvojio trofej nakon što je na svom travnjaku slavio 4-0, a potom na Camp Nou odigrao 1-1.

U malo kasnijem terminu igraju Real Madrid i Sporting iz Gijona, a hrvatski reprezentativac Luka Modrić nalazi se u početnoj postavi Kraljevskog kluba.