Barcelona spremna ponuditi Neymaru novi (i to znatno bolji) ugovor

Potpisom novog ugovora Neymar bi trebao zarađivati 12 milijuna eura po sezoni

Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior celebrates during the UEFA Champions League Final football match between Juventus Torino and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015.   AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
FOTO: AFP

Barcelona, osvajač trostruke krune u tek okončanoj sezoni, spremna je ponuditi produljenje ugovora svom brazilskom napadaču Neymaru i učiniti ga njime drugom najplaćenijom zvijezdom momčadi. Aktualni ugovor Neymaru prestaje važiti u ljeto 2018., a potpisivanjem novog, petogodišnjeg s boljim uvjetima i većom odštetnom klauzulom, ta bi suradnja trebala jamčiti ostanak brazilskog nogometnog reprezentativca do 2020. godine.

Potpiše li ga Neymar godišnja će mu se primanja udvostručiti pa će po sezoni prihodovati 12 milijuna eura. Prema nekim napisima sve je o produljenju suradnje dogovoreno još u ožujku, no Neymarov zgusnut raspored jednostavno nije dozvolio da se to učini ranije.

Ovisi o predsjedniku

Ipak, u pitanju je još jedna stvar. Osim što je između osvajanja Lige prvaka i početka Copa Americe bilo samo četiri dana razmaka, u Barceloni se očekuju i predsjednički izbori o kojima ovisi Neymarovo nagrađivanje. Naime, dogodit će se ono ukoliko na njima pobjedi Josep Maria Bartomeu, donedavni predsjednik koji je s tog mjesta odstupio da bi se 18. srpnja mogli održati novi predsjednički izbori. Pobijedi li Bartomeu dogovoreno produljenje suradnje će se potpisom službeno potvrditi.

Strijelac 39 golova za Barcelonu u prošloj sezoni u novom će ugovoru imati jednaku klauzulu kao i Lionel Messi, prva zvijezda momčadi, koja poprilično odbija druge klubove da pristupe Barceloni s namjerom kupnje Neymara. Naime, želi li ga netko prijevremeno dovesti u svoje redove morat će to Barceloni kompenzirati s 250 milijuna eura. Plaća će mu, ipak, biti daleko manja od Messijeve za koju se tvrdi da iznosi 20 milijuna eura po sezoni.