Barcelona uskoro igra sa Sevillom, a Rakitić poručuje da ne voli igrati protiv bivšeg kluba

'Došao sam ovdje s uvjerenjem da će sve biti u redu, i na kraju je tako i bilo'

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) vies with Paris Saint-Germain's Argentinian midfielder Javier pastore (R) during the UEFA Champions League quarter-finals second leg football match FC Barcelona vs Paris Saint-Germain at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 21, 2015.     AFP PHOTO/
FOTO: AFP/AFP

Ivana Rakitića i njegovu Barcelonu u utorak 11. kolovoza čeka dvoboj sa Sevillom u europskom Superkupu. Bit će to još jedna utakmica u kojoj će hrvatski reprezentativac igrati protiv momčadi kojoj je do prije godinu dana bio kapetan.

“Već sam rekao da ne volim igrati sa Sevillom jer sam njen navijač i želim im uvijek pobjedu, ali kao profesionalac želim osvojiti taj trofej”, rekao je Rakitić, koji je tri godine proveo na Ramon Sanchez Pizjuanu.

O bivšoj momčadi

“Dosta su mijenjali momčad, ali im i dalje dobro ide. Morat ćemo odigrati savršenu utakmicu ako želimo pobijediti jer poznajem trenera Emeryja i rad njegovog stožera. Superkup je zaista posebna utakmica i želim igrati u njoj jer prošle godine to nisam mogao jer sam već bio otišao iz Seville. Bit će nezaboravna. Sve više pričamo o njoj, ali znamo da je predsezona i da se moramo dobro pripremiti kako bi imali uspješnu godinu”, kaže Rakitić. Barcelona je, inače, izgubila tri pripremen utakmice pa je pitanje u kakvom će stanju dočekati Sevillu.

https://www.youtube.com/watch?v=4Us3liPvltQ

Nisu spremni

“Znamo da igramo za trofej tako da ćemo se spremiti kako spada. Važno je biti smiren ući u utakmicu i imati veliku želju za pobejdom. Mi smo kao i svaka druga momčad. Da bili na 100 postotnoj razini to ne bi bila dobra stvar. Malo smo trenirali i sve što s edogađal je normalno. Važno je da se popravljamo iz utakmice u utakmicu i iz treninga u trening. Uradit ćemo sve kako bi pobijedili, ali nećemo u potpunosti biti spremni za Superkup”, dodao je reprezentativac. Nakon Seville Rakitić se osvrnuo na prvu godinu u Barceloni.

“Teško da je mogla biti bolja. Jako sam ponosan na naše rezultate i i moj doprinos jer sam igrao 51 utakmicu. Postigli smo povijesni rezultat i zabio sam gol u finalu Lige prvaka. Došao sam ovdje s uvjerenjem da će sve biti u redu, i na kraju je tako i bilo”, poručio je Rakitić.