Cordoba-Barcelona 0-8: Rakitić je postigao vodeći i asistirao za peti gol

Katalonci pobjedom u 31. kolu primere zadržali prednost na vrhu

Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (2nd L) celebrates Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic's goal during the Spanish league football match Cordoba CF vs FC Barcelona at El Arcangel stadium in Cordoba on May 2, 2015.  AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
FOTO: AFP

Nogometaši Barcelone pobijedili su Cordobu s izuzetno uvjerljivih 8-0 i osvojili bodove kojima su zadržali vodstvo na vrhu španjolske Primere. Strijelac prvog pogotka za Barcu bio je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u 42. minuti,a asistirao mu je Lionel Messi.

Osvojeni nužno potrebni bodovi

Momčadi Barcelone nužno su bili potrebni bodovi iz ovog susreta kako bi zadržali prednost na vrhu tablice nad drugoplasiranim Real Madridom.

Barcelona je vodeća na ljestvici sa 87 bodova, pet manje ima Real Madrid koji od 20 sati gostuje kod Seville, dok je Cordoba ovim porazom i matematički ispala iz Primere. Ima 20 bodova, te do kraja prvenstva može sakupiti najviše 29, a 17. Almeria, koja drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak, već sada ima 31.

Rakitć probio obranu Cordobe

Barca je povela golom Rakitića u 42. minuti, a svoju prednost udvostručila u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela preko Urugvajca Luisa Suareza. Na 3-0 povisio je Messi u prvoj minuti nastavka, a 4-0 postavio je Suarez svojim drugim golom u 53. minuti.

U 65. minuti Barcelona je povela s 5-0, strijelac je bio Gerard Pique, a asistirao mu je Rakitić, koji je zamijenjen u 69. minuti.

Messi je u 80. minuti postigao gol za 6-0, Neymar iz jedanaesterca u 84. minuti povisio na 7-0, a Suarez par minuta kasnije na 8-0. Pogledajte snimku Rakitićevog gola.