Bayernovi igrači postigli sve pogotke na utakmici u kojoj je Njemačka pobijedila Poljsku 3-1

U skupini I vodi se velika borba između Portugala, Albanije i Danske

Poland's forward and captain Robert Lewandowski and Germany's defender Mats Hummels vie for the ball during the Euro 2016 qualifying football match between Germany and Poland in Frankfurt am Main, central Germany, on September 4, 2015.   AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
FOTO: AFP

Njemačka nogometna reprezentacija opravdala je naslov svjetskog prvaka na utakmici 7. kola kvalifikacija za Euro 2016. odigranoj u petak u Frankfurtu, u kojoj su s 3-1 pobijedili Poljake, uzvratili im za poraz u Varšavi i preuzeli vodeću poziciju u skupini D.

Nijemci su već nakon 19 minuta imali vodstvo 2-0. U 12. minuti sjajnu akciju i ubacivanje Hectora s lijeve strane iskoristio je Thomas Müller. Sedam minuta poslije sve je napravio Mario Götze. Ušao je s lijeve strane do ruba kaznenog prostora, prevario svog čuvara i neobranjivim prizemnim udarcem svladao poljskog vratara Fabianskog.

Poljacima je nadu vratio Robert Lewandowski u 37. minuti, kad je preciznim udarcem glavom svladao klupskog kolegu Manuela Neuera. Odlično je prethodno ubacio Grosicki. Poljaci su prijetili, ali do izjednačenja nisu stigli. Umjesto toga, u 82. minuti Goetze je pospremio u mrežu jedan odbijanac i postavio konačnih 3-1.

Neočekivani poraz Škotske u Gruziji (1-0) i očekivana pobjeda Iraca nad Gibraltarom (4-0) doveli su do smjene na trećem mjestu ljestvice skupine D.

Do smjene je došlo i na vrhu skupine F. Tamo je nakon pobjede na Farskim Otocima 3-1 zasjela reprezentacija Sjeverne Irske sa 16 bodova. Remi bez golova Mađarske i Rumunjske ostavio je Rumunje jedan bod iza Sjevernih Iraca. Finska je slavila 1-0 na gostovanju u Grčkoj koja je ostala na dnu sa samo dva boda.

U skupini I vodi se velika borba između Portugala, Albanije i Danske za prolaz dalje. Albanci su osvojili veliki bod u Kopenhagenu (0-0), dok je Srbija pobjedom 2-0 nad Armenijom došla u bodovni plus (sada ima bod). Portugalci i Albanci su u boljoj poziciji od Danaca koji imaju utakmicu više, isti broj bodova (11) kao Albanija, a jedan manje od Portugala. Za tri dana je velika utakmica u Elbasan Areni. Tamo će Albanija pokušati slomiti Portugal. Ako su mogli u Aveiru, zašto ne bi i u Elbasanu?