Nekad je nužno odabrati stranu

Beogradski mediji žale: Ovaj čovjek je srpski Lewandovski, zabija kao na traci, a mi smo ga prepustili Mađarima

Srpski izbornik je zaobišao Nemanju Nikolića i zato danas dio srpskih medija žali

FOTO: Screenshot

Dio srpskih medija ne prestaje žaliti za jednom odlukom nekadašnjeg izbornika tamošnje nogometne reprezentacije Siniše Mihajlovića. Odlukom koja bi da je drugačije donesena možda reprezentaciju koja će Europsko prvenstvo gledati putem TV-prijemnika učinila i njenim sudionikom.

I dok se cijeli svijeta klanja učinkom Roberta Lewandowskog, poljskog napadača Bayerna, srpski Blic piše da je onaj koji ga uvjerljivo prati u utrci za naslov najboljeg europskog prvenstva igrač koji je trebao biti srpski reprezentativac, no danas nosi dres mađarske izabrane vrste. Koja, usput, još uvijek ima šansu igrati na Euru u Francuskoj sljedeće godine.

Nogometno izrastao u Mađarskoj

Nemanja Nikolić ime je 27-godišnjeg napadača varšavske Legije koji je trenutačno učinkom vodeći nogometni napadač gledaju li se samo golovi i asistencije, ne i koeficijenti s kojima se oni množe pri odabiru za najboljeg strijelca europskih liga. Petnaest pogodaka i četiri asistencije ligaški je učinak prve napadačke opcije trećeplasiranog kluba poljskog prvenstva i igrača koji je prve igračke korake napravi u vojvođanskoj Senti, ali koje je profesionalnu karijeru gradio u Mađarskoj, gdje je promijenio četiri kluba prije dolaska u aktualni poljski.

Ipak, prije dolaska u Legiju, s Videotonom je osvojio niz trofeja, a sam je u 210 utakmica za klub postigao 120 pogodaka. A to Mihajloviću nije bilo dovoljno za poziv u reprezentaciju i zbog toga postoji tuga u dijelu srpskih medija.

Uskoro jača liga

Proglašavaju ga srpskim Lewandowskim, podsjećaju na sličan razvojni put u kojem su proglašavani viškom u klubovima da bi danas, Poljak ipak daleko izraženije u mnogo jačem klubu i istoj takvoj ligi, nizali gol za golom. Legije se spominje kao odskočna daska ovog mađarskog reprezentativca za kojeg se tvrdi će sigurno jednoga dana igrati u jačoj europskoj ligi. Baš kao i onaj pravi Lewandowski.