Bilić je posljednjom izjavom oduševio engleske navijače (koje je podržao u prosvjedu)

'Nogomet nije golf ili polo. On nije sport za elitu. To je narodni sport'

West Ham United’s Croatian manager Slaven Bilic gestures during the English Premier League football match between Arsenal and West Ham United at the Emirates Stadium in London on August 9, 2015. AFP PHOTO / IKIMAGES

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić najnovijom izjavom zasigurno je zaradio simpatije navijača u Engleskoj. Bilić je naime prokomenirao akciju “Twenty’s Plenty” u kojoj se navijači svih premierligaških klubova bore protiv visokih cijena ulaznica. Povodom toga najavili su da će prosvjedovati ispred stadiona te da će tijekom utakmica razviti transparetne sa zahtjevom da cijene ulaznica za gostujuće dvoboje ne smiju prelaziti 20 funti.

Narodni sport

“Nogomet nije golf ili polo. On nije sport za elitu. To je narodni sport i sport za mase. Odlazak na utakmicu s prijateljima, djevojkom, ženom ili djecom ne bi trebao biti rezerviran za privilegirane. To bi trebalo biti dostupno svima”, poručio je Bilić tijekom konferencije za novinare pred dvoboj njegovog West Hama sa Sunderlandom.

 

“S druge stran neki klubovi grade nove stadione i ulažu veliki novac kojeg žele vratiti. Zato dižu cijene ulaznica. Mislim da treba pronaći ravnotežu. Navijači su jako važni za nogmet. Njega ne čini samo kvalitetna igra već i atmosfera na stadionu. Bez navijača je sve besmisleno i svima bi trebao biti omogućena dolazak na utakmice”, naglasio je Bilić.