Bilić je sa West Hamom ostao i petnaestu uzastopnu domaću utakmicu neporažen

West Ham je postavio novi klupski rekord

West Ham United's Croatian manager Slaven Bilic shouts instructions to his players from the touchline during the English Premier League football match between West Ham United and Arsenal at The Boleyn Ground in Upton Park, in east London on April 9, 2016. / AFP PHOTO / Ian Kington / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  /
FOTO: AFP

U 34. kolu Premier lige West Ham je na svom travnjaku slavio s 3-1 protiv Watforda i tako po petnaesti uzastopni puta na Boleyn Groundu ove sezone ostao neporažen, što je novi klupski rekord. Andy Carroll zabio je pogodak u 11. minuti utakmice za vodstvo Čekićara 1-0 i tada se sve otvorilo za Bilićevu momčad.

Slaven Bilić ostvario je svoj pohod na petnaestu uzastopnu utakmicu bez poraza na svom stadionu (devet ligaških pobjeda), što im se nije dogodilo još od 1985.

Ostali u igri za Ligu prvaka

Uz to, Hammersi su ostali u igri za Ligu prvaka. West Ham je šesti na ljestvici sa 56 bodova, tri boda manje od Uniteda i četiri manje od četvrtoplasiranog Arsenala koji svoj susret igra u četvrtak protiv West Bromwich Albiona.

Payet kreirao pogodak Carrolla

West Ham je poveo iz prve ozbiljinije prilike. Sjajni francuski reprezentativac Dimitri Payet je ispred trojice igrača Watforda odlično pronašao Andya Carrolla u šesnaestercu, poslao jednu sjajnu loptu unutra koju je Carroll pospremio u mrežu.

https://www.dailymotion.com/video/x45x1x2_all-goals-hd-west-ham-3-1-watford-20-04-2016_sport

U 45. minuti, Mark Noble je iz penala povisio na 2-0, da bi u 53. minuti ponovo iz jedanaesterca zabio za 3-0. Noble je pucao po sredini gola i bio uspješan. Ovo je bio 25 realizirani jedanaesterac Noblea za West Ham od ukupno 28 pucanih.

Liverpool pregazio Everton

U jednom od najvećih gradskih derbija na svijetu Liverpool je uvjerljivo pobijedio Everton 4-0. Bio je to 226. Merseyside derbi i 89. pobjeda Liverpoola. Golove za ‘redse’ zabili su Origi (43), Sakho (45+2), Sturridge (61) i Coutinho (76).

Everton je od 50. minute igrao bez isključenog Morija, a hrvatski nogometaš Dejan Lovren odigrao je cijeli susret za domaći sastav. Utakmica se prvotno trebala igrati 1. ožujka, no odgođena je zbog Liverpoolovih obveza u Liga kupu.

Manchester United slavio je protiv Crystal Palacea 2-0 i tako ostao tri boda ispred West Hama. Crveni vragovi poveli su preko Delanyja u 4. minuti utakmice, dok je za 2-0 bio precizan Matteo Darmiani u 57. minuti dvoboja.

Na ljestvici vodi Leicester City sa 73 boda, Tottenham je drugi sa 68, a na trećem mjestu je Manchester City sa 60 bodova koliko ima i Arsenal na četvrtoj poziciji. Slijede Manchester United (59), West Ham (56), Liverpool (54) i Southampton (51).