Bilić poveo drugu momčad na uzvrat protiv Astre pa morao pravdati svoju odluku

Bilića je sudac u sudačkoj nadoknadi prve utakmice udaljio s terena zbog prigovora

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Trener West Hama Slaven Bilić našao se pod kritikama jer je za uzvratnu utakmkicu trećeg pretkola Europske lige protiv rumunjske Astre odlučio igrati s drugom momčadi. Utakmica je od velikog značaja jer će ona odlučivati o prolasku u daljnji krug natjecanja, a Bilić iz prvog susreta nema osiguran prolaz jer je on završen rezultatom 2:2. Ako klub ne izbori Europu, to će zasigurno razočarati navijače koji devet godina nisu svjedočili europskom nogometu, a ovo je ujedno zadnja godina da će West Ham nastupati na Upton Parku.

Prvenstvo prioritet

“Drugačiji je sastav nego u prvoj utakmici, ali tako smo planirali. Prvu utakmicu smo igrali s najboljom momadi, ali u nedjelju otvaramo Premier ligu, što je prioritet, pa su neki igrači ostali kod kuće. Bit će nam jako teško igrati u četvrtak pa par dana kasnije protiv Arsenala u gostima”, rekao je Bilić. Trener West Hama smatra da njegova pomlađena momčad ipak može izboriti play-off Europske lige.

“Nismo sretni rezultatom iz prvog susreta pogotovo jer mso vodili 2:0. No, ova utakmica je dobra za nas. To je europska utakmica i puni smo poštovanja prema ovom natjecanju. Možemi li svejedno pobijediti? Naravno, zato i jesmo ovdje”, završio je Bilić, kojeg je sudac u sudačkoj nadoknadi prve utakmice udaljio s terena zbog prigovora.