Bilićev West Ham ispao iz Europske lige, Tudorov PAOK u doigravanju

Bilić nije smio voditi utakmicu zbog isključenja u prvom ogledu momčadi

29.11.2014., stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 17. kolo, HNK Hajduk - NK Zagreb. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaši West Hama koje s klupe vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić završili su svoj hod Europskom ligom u njenom 3. pretkolu. Ukupnu 4-3 pobjedu slavila je rumunjska Astra.

Engleska momčad svoje je šanse propustila već u prvoj utakmici u kojoj su imali prednost 2-0, a okončali je pred svojom publikom rezultatom 2-2. Dobro su startali, premda ne u najjačem sastavu, i u četvrtak kada je već u trećoj minuti zabio Manuel Lanzini. Dvama je pogocima prolazak u doigravanje Europske lige Rumunjima osigurao kapetan Constantin Budescu.

Bilić se za kombiniranu momčad West Hama u ovoj utakmici, s debitantima Doneilom Henryjem, Kyleom Knoyleom i strijelcem Lanzinijem, odlučio prvenstveno zbog starta Premierlige i ogleda s Arsenalom koji je na rasporedu u nedelju. Označio ga je važnijim od ove utakmice. No, dio krivice za poraz svakako snosi iako utakmicu nije smio voditi zbog isključenja iz prvog dvoboja s Upton Parka. Na klupi je umjesto njega bio Julian Dicks.

PAOK dalje

U doigravanje će, pak, PAOK drugog hrvatskog trenera Igora Tudora. Nakon 1-0 iz prve utakmice, grčki je sastav na gostovanju kod Trnave odigrao 1-1 i to nakon što su od 66. minute i isključenja Skondrasa imali igrača manje.