Bilićeva momčad poražena od Kramarićeve (koji je bio na klupi)

Utakmica igrana na Boleyn Groundu završila je 2-1 za goste

West Ham United’s Croatian manager Slaven Bilic gestures during the English Premier League football match between Arsenal and West Ham United at the Emirates Stadium in London on August 9, 2015. AFP PHOTO / IKIMAGES

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

Bez pomoći Andreja Kramarića koji je i ovaj susret odgledao sa klupe za pričuvne igrače, nogometaši Leicester Cityja svladali su na Boleyn Groundu domaću momčad West Hama. Završilo je 2-1.

Menadžer londonske momčadi Slaven Bilić doživio je tako nakon velikog slavlja u prvome kolu (pobjeda kod Arsenala 2-0) i prvi poraz i to u trenutku kada mu se vjerojatno nije nadao. No, treba znati da se Leicester u prošloj sezoni sjajnim nizom rezultata spasio ispadanja iz Premierlige i da su u ovoj nastavili tamo gdje su u prošloj stali.

Sjajan niz Leicestera

Statistika kazuje da su u posljednje tri prvenstvene utakmice (QPR u prošloj sezoni, Sunderlandu i West Hamu u ovoj) postigli jedanaest pogodaka, odnosno da su barem jednom tresli mrežu u posljednjih dvanaest odigranih utakmica u ligi koji mnogi smatraju najjačom na svijetu. Također, u nizu su od devet pobjeda i po jednog remija i poraza u posljednjih jedanaest utakmica uz gol razliku 25-10. Ovaj puta strijelci su bili Shinji Okazaki i Riyad Mahrez.

https://www.youtube.com/watch?v=xeEUEsjN4so

Za sastav Slavena Bilića, u čijim je redovima crveni karton u 90. zaradio Adrian, gol je postigao Dimitri Payet čime je produljio svoj sjajan niz koji datira od kolovoza 2010. Naime, u posljednjih pet godina igranja za francuske klubove i West Ham, Payet je zabio ili asistirao za 93 gola svojih momčadi.

Dodajmo da Tottenham nije iskoristio dva gola prednosti koje je imao do same završnice susreta. U posljednjih dvanaestak minuta Stoke City je izjednačio na 2-2.

Rezultati subotnjih utakmica 2. kola Premierlige:

Southampton – Everton 0-3

West Ham – Leicester 1-2

Sunderland – Norwich City 1-3

Swansea – Newcastle 2-0

Tottenham – Stoke City 2-2

Watford – WBA 0-0