Bivši nogometaš Chelseaja i Barcelone potpisao je za klub kojeg je Dinamo izbacio iz Lige prvaka

Eidur Gudjohnsen je s Moldeom potpisao dvogodišnji ugovor

Bolton's Icelandic striker Eidur Gudjohnsen celebrates after scoring his team's first goal from a penalty during the FA Cup fourth round replay football match between Bolton and Liverpool at the Reebok Stadium in Bolton, on February 4, 2015. AFP PHOTO/OLI SCARFF

== RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / OLI SCARFF
FOTO: AFP

Karijera nekoć sjajnog i još uvijek aktivnog islandskog nogometnog reprezentativca Eidura Gudjohnsena (37) neće se još brzo privesti kraju. Bivši je ofenzivni igrač niza klubova, među kojima se ističu Chelsea i Barcelona, potpisao ugovor s norveškim Moldeom čiji bi član trebao biti sljedeće dvije godine.

U Norvešku Gudjohnsen stiže iz kineskog Shijiazhuang Ever Brighta za kojeg je nastupao od srpnja prošle godine, a sve s namjerom da bude bliži ‘oku’ izbornika Larsa Lagerbacka pred njegovo slaganje popisa igrača koje će voditi na Europsko prvenstvo u Francusku, gdje će Island igrati u skupini F protiv Portugala, Austrije i Mađarske.

Eidur umjesto Arnora

Zanimljivo, Gudjohnsen je za reprezentaciju debitirao 1996. godine, zamijenivši na travnjaku oca Arnora, jednog od najboljih islandskih nogometaša svih vremena.

“Sretan sam što ću karijeru nastaviti u ozbiljnom klubu kao što je Molde. Želim pomoći svojim znanjem i iskustvom,” kazao je strijelac 25 golova u 84 nastupa za izabranu vrstu.

Molde je, podsjetimo, ove sezone zastao u 3. pretkolu Lige prvaka nakon što je sa hrvatskim prvakom Dinamom odigrao 1-1 u Maksimiru i 3-3 na Aker stadionu. I dalje su ‘živi’ u ždrijebu Europske lige u kojoj ovoga mjeseca igraju šesnaestinu finala natjecanja protiv Seville.