Bivši šef Ferrarija otkrio loše vijesti o Schumacherovom stanju (ali nije želio govoriti o detaljima)

"Imam vijesti i one nisu dobre", rekao je bivši Ferrarijev šef

Mercedes driver Michael Schumacher of Germany leaves his pit after the first free practice session at his pit in the Formula One Japanese Grand Prix in the Suzuka circuit on October 5, 2012.     AFP PHOTO/Toru YAMANAKA / AFP / TORU YAMANAKA
FOTO: AFP

Bivši predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo obratio se novinarima u četvrtak s vijestima o stanju stradalog vozača Formule 1 Michaela Schumachera.

“Imam vijesti i one nisu dobre”, rekao je Di Montezemolo, ne objašnjavajući o čemu se radi, kao i ne otkrivajući izvor informacija o nekad najboljem svjetskom vozaču i sedmerostrukom prvaku Formule 1.

S Ferrarijem je imao samo jedan sudar

“Život je čudan”, dodao je Montezemolo. “Schumacher je bio fantastičan vozač, a u Ferrariju je imao samo jedan sudar 1999. godine”.

Schumacherova glasnogovornica Sabine Kehm odbila je bilo što reći o novostima oko Schumachera.

“Nemam komentara”, izjavila je Kehm.

Michael Schumacher na kućnoj je njezi u Švicarskoj, a rijetke su informacije o njegovu stanju. Zato je i Montezemolova izjava izazvala toliko zanimanja. Nekad najbrži čovjek Formule 1 treba stalnu medicinsku skrb, ima problema s motorikom i pamćenjem i teško komunicira s okolinom. Obitelj na njegov oporavak troši oko milijun kuna tjedno.

Stradao u prosincu 2013.

Schumacher je stradao na skijanju u prosincu 2013. godine. Zadobio je teške ozljede glave, izgubio 40 posto tjelesne težine, a unatoč svim naporima liječnika, stanje mu se popravilo tek minimalno.