Bjelica donio pobjedu Srbiji nad Njemačkom u Berlinu, Makedonci do prve pobjede

Makedonija je protivnik Hrvatske u trećem kolu EuroBasketa

06.09.2015., Arena Zagreb, Zagreb - EuroBasket 2015., skupina C, 02. kolo, Nizozemska - Makedonija. Eurobasket 2015 po prvi puta odrzava se u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier) ugostit ce kosarkase tijekom grupnih susreta dok ce se zavrsnica turnira odrzati u francuskom Lilleu. Aleksandar Kostoski, Bojan Trajkovski, Charlon Kloof.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U najzanimljivoj utakmici poslijepodnevnog programa drugog dana EuroBasketa, Srbija je košem Nemanje Bjelice svladala Njemačku u Berlinu sa 68-66.

Reprezentacija Makedonije svladala je Nizozemsku 78-71 te tako potpuno zaoštrila konkurenciju za mjesta koja će voditi u drugi krug.

U skupini A u Montepllieru Rusija je doživjela drugi poraz. Od Rusa je u 2. kolu s 82-79 bolja bila Poljska. Rusi će prolaz u drugi krug morati tražiti protiv Finske i BiH.

Drugim uvjerljivim porazom u skupini D reprezentacija Estonije istaknula je kandidaturu za osvajanje posljednjeg mjesta. Nakon Češke (57-80), reprezentaciju koja je umalo pobijedila Hrvatsku na pripremnom turniru u Zagrebu uvjerljivo je svladala i Belgija (84-55).

https://www.youtube.com/watch?v=xF8azEOpbI0&feature=youtu.be