Blanka Vlašić operirala je Ahilovu tetivu (i riješila uzrok velikih problema)

Hrvatska atletičarka vjeruje da će se oporaviti na vrijeme za OI u Rio de Janeiru

Blanka Vlašić (skok u vis) - IAAF miting (Dijamantna liga) Rim 4.6.2015. - 197 cm; Ana Šimić (skok u vis) - IAAF miting (Dijamantna liga) Rim 4.6.2015. - 194 cm
FOTO: PIXSELL

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić potvrdila je kako je operirala ahilovu tetivu i na taj način riješila uzrok velikih problema koji su dosegli vrhunac na natjecanju u Splitu prošli mjesec i zbog kojih je bila prisiljena otkazati nastup na svjetskom dvoranskom prvenstvu.

Rutinsko čišćenje

“Nakon natjecanja u Splitu mi je doktor Đurović, koji je također bio tamo prisutan, pomogao da stupim u kontakt s ortopedskim kirurgom Janneom Sarimom iz bolnice Neo u finskom Turkuu. On je odmah rekao da bi bilo dobro tu situaciju s Ahilovom tetivom i Haglu. Trebalo je to odraditi što prije kako bismo imali dovoljno vremena za oporavak i pripreme za Olimpijske igre u Riju. Zato sam već u srijedu, prekjučer, bila na operacijskom stolu. Zapravo je bila riječ o rutinskom čišćenju koje je trajalo 40-ak minuta, sve je prošlo u najboljem redu i doktor je jako zadovoljan”, izjavila je hrvatska atletičarka.

`Nadam se da je sve bilo na vrijeme`

Blanka Vlašić je zadovoljna. “Ja sam, eto, odahnula što je konačno uklonjena ta smetnja, odnosno dio kosti koji je najviše iritirao Ahilovu tetivu. Sa mnom je u Finskoj bio i moj fizioterapeut Nenad Bakula koji je pratio cijelu operaciju i koji će me sada voditi kroz proces rehabilitacije”, rekla je hrvatska atletičarka koja vjeruje da će se oporaviti na vijeme za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

“Nadam se da smo sve napravili na vrijeme i da ćemo imati dovoljno vremena za pripreme kako bih ovog ljeta skakala na razini svojih mogućnosti”, završila je hrvatska atletičarka.