Nekad je nužno odabrati stranu

Blažević je oduševljen skupinom, a tvrdi i da ćemo osvojiti Euro

Podsjetio je i na riječi Čačića o ponavljanju rezultata Vatrenih

06.11.2014., stadion u Stanovima, Zadar - MAXtv,1. HNL, 18. kolo, NK Zadar - NK Lokomotiva.
Photo: Filip Brala/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević prokomentirao je za RTL Danas ždrijeb Europskog prvenstva. Hrvatska će ga otvoriti s Turskom, zatim slijedi ogled s Češkom, a na kraju s jednim od favorita turnira, reprezentacijom Španjolske.

“Oduševljen sam. Ne vidim nikakvu mogućnost da omanemo četvrtfinale. Španjolska je aktualni europski prvak i favorit, ali to joj je i hendikep. Međutim, Turska i Češka ne smiju Hrvatskoj biti konkurenti da bi joj ugrozili četvrtfinale”, smatra Blažević.

Izvlačenje skupina za Euro

Povijesni obračun

“S Turskom imamo jedan povijesni obračun. Zadnji put na Europskom prvenstvu su nas eliminirali s našom nespretnošću, ali ovaj put sam gotovo siguran da ćemo doživjeti revanš”, dodao je bivši izbornik uz napomenu kako Hrvatsku vidi na prvom mjestu, a podsjetio je i na riječi Ante Čačića, kada je pri preuzimanju reprezentacije izjavio da će ova generacija ponoviti uspjeh njegovih Vatrenih.

“Čačić mora dignuti tu ljestvicu jako visoko jer jedino tako može doći kao vice šampion ili treći u Europi. Obzirom na koncentrat talenta hrvatske reprezentacije imamo svo moralno pravo da kažemo da ćemo se boriti za titulu europskog prvaka”, poručio je Blažević za RTL Danas.