Borna Ćorić izborio drugo kolo Rotterdama (ali dosta teže od Čilića i Dodiga)

Dvoboj Ćorića i De Bakkera obilježile su propuštene prilike s obje strane

NEW YORK, NY - AUGUST 31: Borna Coric of Croatia reacts after a point to Rafael Nadal of Spain during their Men's Singles First Round match on Day One of the 2015 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 31, 2015 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City.
FOTO: AFP

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Rotterdamu, on je u susretu 1. kola nakon više od dva i pol sata igre svladao Nizozemca Thiema de Bakkera sa 7-6 (9), 4-6, 6-3.

Dvoboj Ćorića i De Bakkera obilježile su propuštene prilike s obje strane, a na kraju će više za svojima žaliti Nizozemac. Obojica su iskoristila po dvije “break-lopte”, Ćorić od 12, a De Bakker od 11 prilika, a De Bakker u prvom setu nije iskoristio niti jednu od čak 10 set-lopti.

Odličan početak

Ćorić je u bolje započeo dvoboj, ali nije uspijevao oduzeti servis De Bakkeru. Kod 1-1 imao je 0-40, a kod 4-4 još jednu “break-loptu”, a sva četiri puta De Bakker je pogodio prvi servis i otklonio opasnost.

Potom je došao red na Nizozemca da propušta prilike, kod njegova vodstva od 5-4 stigao je do tri vezane set-lopte kod 0-40, te još jedne kod prednosti, a kod 6-5 je imao još jednu set-loptu, no Ćorić je upravo u tim trenucima odigravao najbolje poene.

Preokret u tie-breaku

U “tie-breaku” je De Bakker stigao do nove tri vezane set-lopte povevši sa 6-3, ali opet će Ćorić izvukao nekoliko odličnih udaraca. Potom su se igrači izmjenjivali sa set-loptama sve dok Ćorić nije iskoristio svoju drugu za 11-9 u odlučujućoj igri.

I kada se činilo da bi Ćorić trebao imati psihološku prednost u drugom setu, on je dva puta zaredom izgubio svoj servis, pa je De Bakker stigao do vodstva 4-1. Ćorić je vratio jedan “break” zaostatka i stigao do 0-30 kod rezultata 4-3 za De Bakkera, ali nije se uspio u potpunosti vratiti u drgui set kojega je Nizozemac osvojio sa 6-4.

Ključni gem

Ključni gem trećeg seta i čitavog meča bio je osmi koji jer trajao čak 12 i pol minuta, a u kojemu je Ćorić realizirao svoju tek sedmu “break-loptu” za odlučujuću prednost od 5-3. Potom je bez izgubljenog poena odservirao za meč. Inače, prvi je priliku za “break” u trećem setu imao De Bakker kod rezultata 2-2, ali u toj je situaciji njegov udarac zapeo za vrh mreže.

U 2. kolu Ćorić će igrati protiv boljeg iz ogleda između Francuza Gaela Monfilsa i Latvijca Ernestsa Gulbisa.

U društvu Čilića i Dodiga

Ćorić je tako upotpunio uspješan hrvatski dan u Rotterdamu jer su ranije pobjede ostvarili i Marin Čilić koji je sa 7-6 (5), 6-4 svladao Uzbekistanca Denisa Istomina, te Ivan Dodig koji je bio bolji od Francuza Benoita Pairea sa 6-3, 7-6 (4).

U 2. kolu Čilić, koji je postavljen za drugog nositelja u Rotterdamu, igrat će protiv pobjednika susreta između Talijana Andreasa Seppija i Luksemburžanina Gillesa Mullera, dok Dodig čeka boljeg iz ogleda između Nijemca Philippa Kolschreibera i još jednog Francuza Juliena Benneteaua.

Ukoliko obojica budu uspješni i u 2. kolu Čilić i Dodig će se sastati međusobno u četvrtfinalu.