Borna Ćorić je u nedjelju igrao svoj drugi ATP finale. Na naslov će još morati pričekati

Bolji od Ćorića bio je Federico Delbonis rezultatom 6-2, 6-4

Borna Ćorić
FOTO: AFP

Hrvatski tenisač Borna Ćorić niti u svom drugom pokušaju nije uspio stići do prvog ATP naslova. U finalu turnira u Marakešu bolji od hrvatskog 19- godišnjaka bio je Federico Delbonis rezultatom 6-2, 6-4 u meču koji je trajao sat i 29 minuta.

Šest godina stariji Argentinac dominantno je krenuo u meč dvojice ‘susjeda’ ATP-ova poretka (Delbonis je 47., Ćorić 48. igrač svijeta) i prvi puta oduzeo servis svom suparniku u četvrtom gemu prvoga seta, a potom isto ponovio i u osmom, zaključivši prvi set sa 6-2 u svoju korist.

Delbonisu drugi naslov

Obojica su u nastavku igre čvrsto držala svoj početni udarac sve do devetog gema kada je Ćorić stigao do vezanih prilika za ‘break’, no ne i realizacije. S druge strane, već u sljedećoj igri, tu se konkretnijim pokazao Delbonis koji je stigao do 15-40 i iskoristio već prvu šansu za treće oduzimanje početnog udarca hrvatskom tenisaču, time i za naslov pobjednika turnira koji se igrao na zemljanoj podlozi.

Delbonisu je ovo drugi naslov u karijeri, a prvi nakon 2014. i slavlja u Sao Paolu. Ćorić je, podsjetimo, svoju prvu borbu za naslov izgubio od trećeg igrača svijeta Stana Wawrinke u finalu Chennaija ove godine. U nedjelju osvojenih 150 bodova trebali bi mu zajamčiti napredovanje na ljestvici do 41. mjesta.