Brat Lionela Messija u subotu je (opet) bio u sukobu sa zakonom

U rutinskoj kontroli vozila, kojoj se Matias opirao, pronađen je pištolj

Argentina's forward Lionel Messi reacts during their 2015 Copa America football championship match against Paraguay, in La Serena, on June 13, 2015.  AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
FOTO: AFP

Ime Lionela Messija (28) posljednjih dana prisutno je na sportskim stranicama medija koliko i na onima koje više od golova, asistencija, te aktualne ozljede, zanima optužba za porezne prevare. Sada mu se ime ponovno vuče po crnoj kronici, no ovaj puta za to ‘zaslužan’ je njegov brat.

Matiasa Messija zaustavila je policija dok je vozio automobil marke Audi 5 čiji je vlasnik. Dogodilo se to u subotu po noći u Rosariju, a razlog zaustavljanja bila je rutinska kontrola. Četiri godine stariji Lionelov brat odbio je surađivati s policijom, odnosno odbio im je dozvoliti pregled dokumentacije i vozila. Isti su izvršeni uz protest vlasnika automobila pri čemu je pronađen Matiasov neregistrirani pištolj kalibra 22.

Pokušaj bijega

Stariji Messi pokušao je potom pobjeći s mjesta događaja što je uzrokovalo fizički sukob s policijom nakon kojeg je zaradio posjekotinu iznad obrve i prijevoz u policijsku postaju u kojoj je zadržan četiri sata, a pušten s podnesenom prijavom za ilegalno posjedovanje oružja. Dvojica policajaca koja su obavljala pregled upućena su nakon sukoba u bolnicu s ozljedama stopala, odnosno koljena.

Inače, ovo nije prvi puta da Matias Messi ima problema sa zakonom. U listopadu 2008. bio je uhićen zbog napunjenog pištolja zataknutog za pojas, a tri godine potom preživio je napad oružjem u kojem je osoba na motociklu otvorila paljbu na njegovu kuću.