Brazilac je nekad bio najbolji napadač na svijetu, a sada je potpisao za američkog četvrtoligaša

Adriano je poznat po nesportskom načinu života

Footballer Adriano, of Brazil's Atletico Paranaense, smiles during the Libertadores Cup football match against Bolivia's The Strongest, at the Vila Capanema stadium in Curitiba on February 13, 2014.  AFP PHOTO/HEULER ANDREY / AFP / Heuler Andrey
FOTO: AFP

Tridesetrogodišnji brazilski napadač Adriano novi je igrač američkog četvrtoligaša Miami Uniteda, iz kojeg su to službeno potvrdili. Adriano je najbolje trenutke karijere, tijekom kojih je smatran ponajboljim napadačem svijeta, imao u milanskom Interu, a za reprezentaciju svoje zemlje nastupio je 48 puta i postigao 27 pogodaka.

Adriano je, osim po nogometnom umijeću, poznat kao ljubitelj nesportskog načina života, što ga je spriječilo da napravi bolju karijeru. Do sada je nastupao za više talijanskih i brazilskih klubova, a nije profesionalno igrao od travnja 2014. godine kada je raskinuo ugovor s Atletico Paranaenseom.

“Bio je jedan od najboljih napadača na svijetu i ovdje bez pritiska može napraviti sjajan posao, a onda možda otići u MLS. Još uvijek je mlad, ima samo 33 godine, a ako igra sa samo 25 posto, može igrati u MLS-u zatvorenih očiju”, izjavio je predsjednik Miamija Roberto Sacca za Daily Telegraph.