Čačić očekuje pobjedu Italije i izravan plasman na Europsko prvenstvo

Hrvastka u utorak u 20.45 sati igra posljednju kvalifikacijsku utakmicu za Euro

12.10.2015., Zracna luka Zagreb, Zagreb - Odlazak hrvatske nogometne reprezentacije na Maltu na kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2016. Izbornik Ante Cacic daje izjavu za medije. 
Photo: Goran Jakus/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić poručio je prije ukrcavanja na zrakopliv za Maltu kako je jedinii cilj na toj utakmici pobjeda.

Očekuje pobjedu Italije

“Nemamo razloga razmišljati drugačije. Igraju nam samo tri boda. Vjerujemo da će momčad reagirati na način koji će biti dovoljan za ostvarenje željenog rezultata”, rekao je Čaćić. S obzirom da izravan plasman Hrvatske na Euro ovisi o utakmici između Italije i Norveške, izbornik se osvrnuo i na taj susret.

“Italija je kvalitetnija od Norveške i može se očekivati njihova pobjeda, čime će nam biti saveznik u izravnom plasmanu na EP”, dodao je.

Badelj umjesto Modrića

O sastavu za susret s Maltežanima Čačić će odlučiti nakon posljednjeg, poslijepodnevnog treninga, objavljeno je na službenoj stranici HNS-a. Na raspolaganjju neće imati Marija Mandžukića i Luke Modrića. Umjesto Modrića, od prve će minute igrati Milan Badelj.

“Atmosfera je dobra, to je zalog i za ovu utakmicu i za budućnost. Vjerujem da ćemo poslije Malte moći reći da smo u Francuskoj. Oni će biti zatvoreniji, ali htjet će protiv kvalitetnije Hrvatske u zadnjoj kvalifikacijskoj utakmici do dobrog rezultata”, zaključio je izbornik.