Čačić vjeruje da Dinamo ima šanse u Ligi prvaka, iako je pod njegovim vodstvom imao bolju obranu

Ovaj Dinamo je bolji u napadu od onog prije četiri godine, kaže Čačić

FOTO: PIXSELL

Bivši trener zagrebačkog Dinama i jedan od kandidata za novog hrvatskog izbornika Ante Čačić prokomentirao je nastup Modrih u Ligi prvaka. Aktualni prvak Hrvatske to natjecanje započinje u srijedu susretom s favoriziranim londonskim Arsenalom, a osim engleskog kluba još će zaigrati s njemačkim Bayernom i grčkim Olympiakosom.

“Dinamova skupina svakako je atraktivna, u njoj se nalaze nogometni velikani poput Arsenala, Bayerna, pa čak i Olympiacosa. Mislim da su modri dobili momčadi koje je poželjno vidjeti i pogledati u Maksimiru. Samo se nadam da će hrvatski nogometni puk pokazati interes za ove utakmice i da će se naš prvak dostojno predstaviti u Ligi prvaka. Od Dinama ove sezone ne bismo trebali imati prevelika očekivanja, modri će zaigrati protiv puno većih i bogatijih momčadi koji dolaze iz snažnijih europskih liga. Treba očekivati da ćemo u većem dijelu utakmica biti u podređenom položaju, ali opet to ne znači da Dinamo nije bez šansi u ovim utakmicama”, izjavio je za Goal Čačić.

Očekivanja od stranaca

Hrvatski trener je otkrio svoje razloge za pozitivno razmišljanje: “Dinamo iza sebe ima kontinuitet u struci i selekciji, Modri su odlični u igri prema naprijed. U ove utakmice ulaze kao autsajderi, što im ne stvara nikakav pritisak. Mnogo očekujem od stranaca, većina ih je u Maksimiru došla baš zbog Lige prvaka. Vjerujem da će Soudani i Fernandes drugačije izgledati na tako velikoj sceni. Opet, mnogo očekujem i od domaćih igrača koji su naznačili velik potencijal. Prije svega tu mislim na Pjacu, Roga i Ćorića, ali i Šovšića koji može pomoći u takvim dvobojima.”

Zatim je istaknuo važnost velikog broja navijača na tribinama: “Kao prvo treba se veseliti, biti sretan nakon ulaska u nogometnu elitu. Problem je što kod nas već nakon prvog poraza kreće nervoza, pa i negativni tonovi. Takve se stvari odražavaju na momčad, pa igrači počnu padati i u HNL-u. Teško je pripremati momčad kada se uz sve to poklopi i slab posjet. Takva sumorna atmosfera nije dobra niti poticajna. No, sada očekujem puno više ljudi na maksimirskim tribinama, navijači su i protiv Skënderbeua po velikoj kiši bučno bodrili svoju momčad. A momčadi poput Arsenala i Bayerna pravi su mamac, siguran sam da će Maksimir u Ligi prvaka biti pun.”

Vida, Tonel i Šimunić

Nakon toga je Čačić usporedio sadašnju momčad Dinama s onom koju je on vodio. Podsjetimo, on je bio na klupi zagrebačkog kluba od 2011. do 2012. godine. “Ova momčad je mnogo bolja u napadačkom dijelu igre, dok bih rekao da je moj Dinamo bio jači u obrani. Mi smo tada u zadnjoj liniji imali Vidu, Tonela, pa Šimunića, vrlo dobre i kvalitetne igrače”, završio je.