Cijela BiH priča o Ćirinim izjavama uoči ključnih utakmica s Irskom

Izabranici Mehmeda Baždarevića večeras u Zenici dočekuju Irce

Miroslav Blažević bio je u dodatnim kvalifikacijama s reprezentacijom BiH za SP 2010. ali tad je Ćirine “zmajeve” zaustavio Ronaldov Portugal. Iskusni stručnjak nada se da će Mehmed Baždarević uspjeti odvesti kroz baraž proći Irsku u plasirati se na EURO 2016. u Francusku.

“Trebamo se bojati Irske jer inače će pristup biti neozbiljan. Očekujemo da ćemo se veseliti večeras, ali i nakon utakmice u Dublinu”, rekao je Ćiro za sportsport.ba.

“Ova utakmica neka igračima bude obaveza da razvesele napaćen narod u BiH, u suprotnom, je*at ću ih!”, poručio je Blažević, očito u dobroj formi.

Poruka Mađarskoj i Norveškoj

Ćiro briljira u medijima susjedne države. Tako je u četvrtak bio gost Federalne televizije BiH, a na pitanje voditeljice kako će završiti utakmica Norveške i Mađarske (Mađari dobili 1:0, op.a.), ‘trener svih trenera” je odgovorio u svom stilu.

https://www.youtube.com/watch?v=nv0ax3cMlB0

“U ovakvim kvalifikacijskim utakmicama teško je prognozirati tim više jer je Ćiro vrlo loš prognozer. Ja si utvaram da sam nogometni stručnjak, ali ne bih se upuštao u prognoze, je*e mi se za Mađarsku i za Norvešku”, rekao je Blažević, koji je nedavno, na pragu 81. rođendana bio blizu preuzimanja subotičkog Spartaka.

https://www.youtube.com/watch?v=lXl4aG7h-LI