Nekad je nužno odabrati stranu

Čilić je bez izgubljenog seta krenuo u obranu naslova na US Openu

Čilić je slavio pobjedu protiv Argentinca Guida Pelle rezultatom 6-3, 7-6(3), 7-6(3)

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić uspješno je krenuo u obranu naslova na posljednjem Grand Slam turniru sezone. U meču prvoga kola slavio je pobjedu protiv Argentinca Guida Pelle 6-3, 7-6(3), 7-6(3).

Za razliku od Keija Nishikorija, kojega je svladao u prošlogodišnjem finalu US Opena i koji više ne stanuje u ždrijebu, Čilić je svoju prvu prepreku preskočio u tri seta. Nudili su oni neizvjesnost, no kada je trebalo deveti je nositelj turnira pokazivao veću sigurnost u odnosu na suparnika.

Sigurniji u trinaestim igrama

Prvi set Čilić je osvojio sigurnim servis-gemovima i oduzimanjem početnog udarca svog suparnika već u drugoj igri da bi na 2-0 povisio osvajanjem tie-breaka. Sve to nije pokolebalo Argentinca koji je u trećem setu prvi stigao do prednosti koju je Čilić anulirao u osmome gemu. U trinaestoj igri Pelli je ponovno prepustio samo tri poena.

Statistički gledano, Čilićeva pobjeda mogla je biti i uvjerljivija ako se zna da je imao 85 posto osvojenih poena nakon prvog servisa. Uz to, susret je završio sa 44 izravna poena, dvostruko više u odnosu na suparnika (22), a imao je i jednu neprisiljenu pogrešku manje od Pelle (27-28). Ipak, pobjeda je ostvarena i predstavlja novu Čilićevu bez izgubljenog seta na terenima US Opena.

Rus Jevgenij Donskoj svladao je Lucasa Pouillea 6-2, 6-7(3), 6-2, 6-4 i bit će sljedeći Čilićev suparnik.