Čilić je prošao u 3. kolo Wimbledona. Nakon više od tri i pol sata borbe uspio je pobijediti 89. igrača svijeta Berankisa

Hrvatski tenisač je slavio sa 6-3, 4-6, 7-6 (6), 4-6, 7-5

Croatia's Marin Cilic returns against Lithuania's Ricardas Berankis during their men's singles second round match on day three of the 2015 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 1, 2015.   RESTRICTED TO EDITORIAL USE  --   AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
FOTO: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo Wimbledona, on je nakon više od tri i pol sata igre svladao Litvanca Ričardasa Berankisa sa 6-3, 4-6, 7-6 (6), 4-6, 7-5.

Čilić je do pobjede protiv 89. igrača svijeta, koji nikada dosada još nije prošao dva kola u Wimbledonu, stigao mnogo teže od predviđanja, bio je na pragu poraza kada je kod rezultata 5-5 u petom setu Berankis imao dvije “break-lopte”, ali ipak se uspio spasiti i izboriti prolazak u 3. kolo u kojemu ga očekuje Amerikanac John Isner.

Odličan meč

Dvoboj Čilića i Berankisa bio je izuzetno kvalitetan od samoga starta. U prva dva seta svaki je igrač po jednom uspijevao oduzeti servis suparniku, Čiliću je to uspjelo u četvrtoj igri prvoga seta, a Berankisu u 10. igri drugog.

U trećem setu jedinu “break-loptu” izborio je Čilić i to kod rezultata 4-4, ali tada je Berankis pogodio as i potom uspio zadržati servis, pa se igrao “tie-break”. Ključni trenutak u odlučujućoj igri zbio se kod rezultata 6-6 kada je Berankis napravio neprisiljenu pogrešku i tako ponudio Čiliću da svojim servisom riješi treći set u svoju korist što je naš igrač i iskoristio.

Croatia's Marin Cilic celebrates winning the third set tie breaker against Lithuania's Ricardas Berankis during their men's singles second round match on day three of the 2015 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 1, 2015.   RESTRICTED TO EDITORIAL USE  --   AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS

Trijumf u petom setu

No, gubitak trećeg seta nije pokolebao Berankisa koji je u četvrtom dva puta oduzeo servis Čiliću i stigao do prednosti od 5-1. Naš se igrač iz te krize uspio izvući, osvojio je tri gema zaredom, ali ipak nije uspio spriječiti odlazak u peti set.

Čilić je već kod rezultata 1-0 u petom setu stigao do dvije “break-lopte”, ali Berankis ih je spasio s dva odlična servisa. Već u sljedećoj igri Berankis se našao u istoj poziciji, a Čilić je neugodnu situaciju riješio s tri asa zaredom. Niti jedan igrač nije više stizao do prilike za “break” sve do 5-5, a tada je Čilić zapao u krizu prvog servisa i Berankis je stigao do 15-40. Iako ga nije služio početni udarac, Čilić je s nekoliko odličnih udarac s osnovne linije ipak uspio zadržati servis i povesti sa 6-5, a potom je Berankis u sljedećoj igri kada je servirao za ostanak u meču napravio nekoliko pogrešaka, a meč je okončan Litvančevom dvostrukom servis pogreškom.