Čilić priznao da mu nije bilo lako nakon gubitka prvog seta, ali je nakon trećeg osjećao da ne može izgubiti

Hrvatskom tenisaču učinilo se kako će sve završiti u četvrtom setu

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 04: Marin Cilic of Croatia celebrates a point against Mikhail Kukushkin of Kazakhstan during their Men's Singles Third Round match on Day Five of the 2015 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 4, 2015 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City.   Al Bello/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Marin Čilić je nakon pet uzastopnih pobjeda u tri seta na US Openu, protiv Mihaila Kukuškina bio prisiljen pobjedu tražiti u petom setu dvoboja s Kazahstancem za kojeg je ustvrdio da mu protiv njega nikad nije lako igrati.

“Njegovi su udarci vrlo ravni, snažni, dobro se kreće, čvrst je s osnovne crte. Jako mi je teško igrati protiv njega”, izjavio je Čilić u kratkom razgovoru za Eurosport neposredno nakon dvoboja u kojem je za pobjedu 6-7 (5), 7-6 (1), 6-3, 6-7 (3), 6-1 na terenu proveo četiri sata i šest minuta.

Čilić je u prvom setu propustio vodstvo 5-3, prvi je stigao i do mini-breaka u odlučujućem, 13. gemu, ali ga je na kraju ipak izgubio.

“Nije bilo lako podnijeti gubitak tog seta. Nisam servirao dobro, nisam se dobro osjećao u izmjenama s osnovne crte”, rekao je branitelj naslova.

No, sve se počelo mijenjati nakon što je preokrenuo zaostatak od 3-5 u drugom setu, spasio još dvije set-lopte kod 5-6 i odlično odigrao tie-break.

“Kako je meč odmicao osjećao sam se sve bolje. Od trećeg seta nadalje imao sam osjećaj da teško mogu izgubiti.”

Čilić je prednost breaka imao i u četvrtom setu da bi ga na kraju izgubio u tie-breaku.

“Tu je bilo i malo nesreće. Kukuškin je izgledao već kao da će se predati. Onda je pogodio nekoliko lopti i sve se okrenulo.”

Srećom, Čilić je zadržao mirnoću i koncentraciju te peti set zaključio s uvjerljivih 6-1. Rezultat koji je podsjetio na 2014. i dvoboj osmine finala protiv Gillesa Simona u kojem je također imao 2-1 u setovima, a do pobjede morao u petom setu. Nakon Simona je doživio potpunu preobrazbu te u sjajnoj seriji, igrajući najbolji tenis u karijeri, nanizao pobjede u tri seta nad Tomašom Berdychom, Rogerom Federerom i Keijem Nishikorijem za svoj prvi Grand Slam naslov.

Možda je 2015. u sličnu seriju odlučio krenuti jedno kolo prije.