Čini se da je Wenger poprilično uvjeren da ona Fifina kazna neće ozbiljno utjecati na Real Madrid

Wenger smatra da će žalba madridskog kluba biti usvojena.

Arsene Wenger
FOTO: AFP

Trener londonskog Arsenala, trenutno prvoplasirane ekipe Premier lige, Arsene Wenger na konferenciji za medije je prokomentirao kaznu Fife koja je u četvrtak zabranila Real Madridu transfere u sljedeća dva prijelazna roka i istaknuo da vjeruje da od toga neće biti ništa.

Sporni transferi maloljetnika

Podsjetimo, FIFA je u četvrtak Real Madrid i Atletico Madrid kaznila zabranom transfera u sljedeća dva prijelazna roka. Iz Atletica su ranije najavili žalbu na tu Fifnu odluku, a isto je sada učinio Real. Takvu je odluku krovna nogometna organizacija donijela jer su utvrđene nepravilnosti prilikom transfera i registracije nogometaša mlađih od 18 godina. Dodatno, Atletico je kažnjen s 900 tisuća švicarskih franaka, a Real s 360 tisuća, te su dobili rok od 90 dana za reguliranje situacije sa svim maloljetnim nogometašima. Međutim, zabrana ne vrijedi za ovaj prijelazni rok pa će biti zanimljivo vidjeti kako će klubovi reagirati i koga će sve dovesti do kraja siječnja.

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez
Predsjednik Real Madrida Florentino Perez AFP/AFP

Wenger je naglasio da kazna neće previše pogoditi Real jer će žalba madridskog kluba biti usvojena. “Sigurno će se žaliti, a njihovu žalbu će FIFA usvojiti. Tako da će im biti dozvoljena kupovina igrača u sljedeća dva prijelazna roka”, rekao je Wenger.