Čini se da se Goranu Ivaniševiću stvarno ne sviđa što tenisačice mogu uzeti pauzu tijekom meča

Hrvatski tenisač analizirao je jednakost tenisača i tenisačica

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević prokomentirao je pravilo po kojem tenisačice zbog vrućine, ako se tempretura popne iznad 30,1 stupnjeva celzijusevih, mogu uzeti stanku od 10 minuta, dok se isti propis ne odnosi na tenisače.

Ivanišević, koji je sada trener najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića je rekao: “Je li to nepošteno? Puno stvari nije pošteno. Ja mislim da nitko ne bi trebao uzimati pauzu zbog vrućine. Ako dođete na teren, trebate tamo i ostati i završiti meč”, prenosi Ivaniševićevu izjavu ESPN.

Ako želite jednakost, prestanite s pauzama

Hrvatski tenisač je osvojio Wimbledon 2001. godine, a povezao je pauze kod tenisačica s još nečim o čemu se mnogo govori: “Razgovaramo o jednakim nagradnim fondovima za tenisače i tenisačice i općenitoj jednakosti. Onda prestanite s pauzom od 10 minuta za žene”, rekao je Ivanišević

Dobro je poznato da su nagrade na turnirima mnogo veće za tenisače nego za tenisačice: “Ako želite jednake nagrade, igrajte pod jednakim uvjetima i nemojte uzeti stanku od 10 minuta i onda se žalite cijelo vrijeme”, prokomentirao je bivši pobjednik Wimbledona.

“OK, dat ću ženama 10 minuta, dat ću im i 20 minuta. Što se tiče muškaraca, njih ne želim vidjeti da uzimaju pauzu”, poručila je legenda hrvatskog tenisa.

https://www.youtube.com/watch?v=AcdVy_7ps_s