Čini se da u Realu nema nezadovoljstva i da vlada idila, barem tako tvrdi trener Benitez

benitez kaže da su mu se svi igrači u klubu stavili na raspolaganje

FOTO: AFP/AFP

Novi trener Real Madrida Rafael Benitez smatra da će “iznimno teško” biti osnažiti momčad kroz ljetni prijelazni rok nogometaša. Klub u prošloj sezoni nije osvojio niti jedan trofej, što je trenerskom pozicijom platio Carlo Ancelotti, a od španjolskog stratega očekuje se da sušnu godinu zamijeni uspješnom.

“Naravno da će u svlačionicu stići nova lica. Danilo (koji je stigao iz Porta) i Casemiro (vraćen s posudbe) važni su igrači, ali dozvolite mi da vam kažem da je osnaživanje postojećeg kadra momčadi Real Madrida iznimno teško. Ova je momčad osvojila sve i pokazala koju razinu može doseći”, podsjetio je Benitez na sezonu 2013/14 u kojoj su osvojeni Liga prvaka, Kup kralja, Svjetsko klupsko prvenstvo i Uefin Superkup.

Svi se vesele novoj sezoni

Iako se spominjalo da u svlačionici postoji nezadovoljstvo i premda mediji barataju nekim imenima koji isijavaju nezadovoljstvom i traže izlaz iz kluba, a među kojima su Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Iker Casillas, Gareth Bale i Raphael Varane, Benitez tvrdi da to nije istina i da se spomenuti igrači vesele zajedničkoj suradnji.

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) reacts after missing a kick next to Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Valencia CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 9, 2015.   AFP PHOTO/ GERARD JULIEN

“Od trenutka kada sam stigao u klub zajedno sam sa svojim stožerom kontaktirao igrače. Svi su oni pokazali želju za zajedničkim radom, i Sergio, Iker, Cristiano, Bale, Pepe i Varane. Ukratko, svi su bili izvrsni. Prvo što sam napravio bilo je to da sam slušao kako bih znao što je u prošloj sezoni pošlo po krivom, želio sam shvatiti kako se osjećaju.”

“U predsezoni ću odlučiti što je najbolje za momčad i svakog pojedinca. I za razliku od onoga što se po medijima provlači, nitko od igrača nije tražio od mene da zaigra na nekoj određenoj poziciji. Baš nitko i to zato što moramo odlučiti koja je taktika najbolja da se do maksimuma iskoristi potencijal svakog igrača. Oni se na travnjaki moraju osjećati ugodno da bi mogli dati sve od sebe”, zaključio je Benitez.