Conte mijenja taktiku i napada Hrvatsku s tri igrača (i da, Pirlo će igrati od početka)

Zasigurno nije užitak igrati bez navijača na tribinama - kaže Conte

11.06.2015., Split - Konferencija za medije talijanske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice protiv Hrvatske.
Izbornik Antonio Conte. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Izbornik talijanske reprezentacija Antonio Conte stao je pred novinare uoči utakmice s Hrvatskom na Poljudu te je najavio promjenu u sustavu. Umjesto standardne formacije 3-5-2, po kojoj je njegov Juventus postao poznat, Conte je najavio da će Hrvatsku napasti u sustavu 4-3-3.

– Ova utakmica neće biti odučujuća. Bit će odlična i teška, ali nemam osjećaj da će ona odlučiti ove kvalifikacije – rekao je Conte.

Italija trenirala na Poljudu

– Nalazimo se u poziciji koju zaslužujemo. Igrali smo s osam utakmica, neke su bile dobre neke nisu. Tijekom tog vremena smo rasli, a i dalje nastavljamo tražiti mlade igrače oji su ostavili traga u Seriji A – dodao je Conte pa je prokomentirao činjenicu da se igra pred praznim tribinama.

Prazne tribine

– Zasigurno nije užitak igrati bez navijača na tribinama jer je nogomet ipak namijenjen publici. Osjećam da će to biti hendikep i za nas i za Hrvatsku. Mi preferiramo igranje utakmica pred publikom – kazao je Conte prije nego što je analizirao promjenu sustava. Postao je slavan zbog igranja u sustavu 3-5-2, a uoči Hrvatske testirao je sustav 4-3-3-.

– Nisam tu ideju predstavio samo kako bih napao Hrvatsku. U glavi mi je već neko vrijeme. S obzirom na trenutnu situaciju, mislim da je to najbolja opcija. S tri igrača u napadu želim odati prizananje dobrim stvarima koje vidim u Seriji A. Imamo puno brzih igrača koji igraju na krilu i znaju prijeći igrača. No, na nesreću nemamo puno iskusnih napadača – rekao ej Conte.

Pirlo igra

– Odlučio sam tko će započeti utakmicu, ali vam to neću otkriti. Hoće li Pirlo igrati? Da. razgovarao sam snjim i još uvijek pokazuje entuzijazam kao da je dijete. nema sumnje da će nastaviti igračku karijeru. Po meni još uvijek može puno toga pružiti. Ukoliko ostanemo bez njega Claudio Marchisio može preuzeti njegovu ulogu – završio je Conte.