Danas Bilićev West Ham igra s Manchester Unitedom, a mi smo se prisjetili posljednje tri utakmice tih momčadi

Posljednje tri utakmice tih klubova odigrane u u Premierligi

West Ham United's Croatian manager Slaven Bilic (R) gestures during the English Premier League football match between Manchester United and West Ham United at Old Trafford in Manchester, north west England, on December 5, 2015. 

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / OLI SCARFF
FOTO: AFP

Nogometaše West Hama, koje vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Blić, u nedjelju očekuje veliki izazov – dvoboj s Manchester Unitedom u četvrtfinalu FA kupa. Posljednje tri utakmice koje su ti klubovi odigrali međusobno bile su u Premierligi. Dvije su završile neodlučeno, a jednom je Manchester United pobijedio.

Četvrtfinalna utakmica između West Hama i Manchester Uniteda odigrat će se na Unitedovom Old Traffordu, a uspješnija od te dvije momčadi izborit će polufinale FA kupa na klutnom Wembleyju. “Uvjereni smo u pozitivan rezultat u nedjelju jer igramo dobro i imamo više opcija s obzirom da nam se nekoliko igrača vraća nakon ozljeda. Gostujemo na jednom od najvećih stadiona i bit će nam jako teško. Ali puni samopouzdanja ulazimo u utakmicu. Ne razmišljamo o Wembleyju, usredotočeni smo samo na utakmicu koja je pred nama”, rekao je na konferenciji za medije uoči utakmice Bilić.

Mi smo se prisjetili kako su izgledale posljednje tri utakmice između West Hama i Manchester Uniteda.

5. 12. 2015., Manchester United – West Ham 0-0

Posljednja utakmica tih protivnika odigrana je na Old Traffordu u prosincu prošle godine i završena je bez pogodaka. To je jedina od posljednje tri utakmice u kojoj je Bilić vodio West Ham, s obzirom da je londonski klub preuzeo tek prošlog ljeta.

https://www.youtube.com/watch?v=AErlmYg-wT0

8. veljače 2015., West Ham – Manchester United 1-1

Predzadnja utakmica između West Hama i Uniteda također je završena neodlučeno, ali s pop jednim golom sa svake strane. Oba pogotka postignuta su u drugom poluvremenu, West Ham je poveo preko Kouyatéa u 49., a United se spasio golom Blinda u drugoj minuti sudačke nadoknade. U tzoj je utakmici Van Gaal vodio klub iz Manchestera, a na klupi West Hama bio je Sam Allardyce.

https://www.youtube.com/watch?v=gqXuV8KBDwg

27. rujna 2014., Manchester United – West Ham 2-1

U rujnu pretprošle godine Manchester je na svojem terenu osvojio tri boda u Premier ligom trijumfom nad West Hamom, jedinim u posljednje tri utakmice protiv te momčadi. United je poveo golom Waynea Rooneyja u petoj minuti, a prednost Crvenih vragova udvostručio je Robin van Persie 17 minuta kasnije. Gol za West Ham, zadnji postignuti na toj utakmici, dao je Diafra Sakho u 37. minuti.

Trener West Hama u tom susretu bio je Allardyce, a Uniteda Van Gaal.

https://www.youtube.com/watch?v=w1JHie6KdA8