Danas počinje Svjetsko prvenstvo u ragbiju, a ovdje možete vidjeti zašto je taj sport popularan u svijetu

Prvenstvo otvaraju Engleska i Fidži

France's lock Romain Taofifenua (C) is tackled by Italian players during the Six Nations international rugby union match between Italy and France on March 15, 2015 at the Olympic Stadium in Rome.     AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
FOTO: AFP

U petak navečer (21 sat) na legendarnom engleskom stadionu Twickenhamu, utakmicom Engleske i Fidžija započinje Svjetsko prvenstvo u ragbiju, koje će se igrati u Engleskoj i Walesu.

Dvadeset reprezentacija, podijeljene u četiri skupine, borit će se za naslov najboljeg (finale je na rasporedu 31. listopada) u sportu koji je vrlo popularan u svijetu, a naslov brani Novi Zeland koji je prije četiri godine kao domaćin u finalu pobijedio Francusku 8-7. U povijesti svjetskih prvenstava ni jedna reprezentacija nije uspjela obraniti naslov, a samo jednom je svjetski prvak bila reprezentacija sa sjeverne polutke (Engleska 2003.).

Igraju i Tonga, Samoa, Fidži, Gruzija, Namibija

Na turniru igraju – skupina A: Australija, Engleska, Fidži, Wales i Urugvaj; skupina B: Južna Afrika, Samoa, Škotska, Japan, SAD; skupina C: Novi Zeland, Argentina, Tonga, Gruzija, Namibija; skupina D: Francuska, Italija, Irska, Kanada i Rumunjska. Iz svake skupine u četvrtfinale odlaze prve dvije reprezentacije, a uz njih i trećeplasirane države se automatski kvalificiraju za SP 2019. godine.