Nekad je nužno odabrati stranu

Derbi Fiorentine i Napolija bez pobjednika (1-1), Kalinić pogodio gredu

Sassuolo Šime Vrsaljka slavio 2-0 kod Lazija

Napoli's Colombian midfielder Juan Camilo Zuniga (L) vies for the ball with  Fiorentina's Croazian forward Nikola Kalinic  during the Italian Serie A football match between Acf Fiorentina and Napoli on February 29, 2016 at the Artemio Franchi stadium in Florence.  / AFP / ALBERTO PIZZOLI
FOTO: AFP

Nogometaši Fiorentine odigrali su 1-1 na svojem terenu s Napolijem u posljednjoj utakmici Serije A. Za domaćina su nastupila dva hrvatska reprezentativca, Milan Badelj i Nikola Kalinić. Badelj je zamijenjen u posljednjoj minuti, a Kalinić je odigrao cijeli susret.

Utakmica je izvrsno počela za nogometaše Fiorentine koji su poveli već u šestoj minuti. Strijelac je bio Marcos Alonso koji je bio najviši u skoku nakon kornera. Centaršut je uputio Borja Valero.

Higuain donio bod gostima

No, domaćini nisu dugo imali razloga za zadovoljstvo jer je već minutu kasnije Napoli stigao do izjednačenja. U sedmoj minuti za Napoli je pogodio prvi strijelac lige Gonzalo Higuain koji je iskoristio grešku obrane Fiorentine.


Domaćini su se nakon toga brzo pokušali vratiti u vodstvo, a blizu tome bili su u 33. minuti kada je Kalinić pogodio prečku.

No, unatoč prilikama s obje strane više nije bilo pogodaka na utakmici.

Napoli je nakon ovog susreta ostao drugi na tablici Serie A, s tri boda manje od prvoplasiranog Juventusa. Fiorentina je četvrta.

Veliki trijumf Sassuola

U ranije odigranoj utakmici nogometaši Sassuola s 2-0 su svladali Lazio na gostovanju u Rimu. Za pobjedničku ekipu hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko odigrao je cijelu utakmicu.

Sassuolo je poveo pogotkom Domenica Berardija iz jedanaesterca četiri minute prije kraja prvog poluvremena, a za konačnih 2-0 pogodio je Gregoire Defrel.