Nekad je nužno odabrati stranu

Dinamo-Hajduk 4-0: Modri razbili Hajduk i na korak su do sezone bez poraza

Dinamov napadač Angelo Henriquez postigao je hat-trick

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaši zagrebačkog Dinama uvjerljivo su u 34. kolu Prve hrvatske nogometne lige, rezultatom 4-0, na domaćem terenu pobijedili Hajduk i nastavili svoj niz neporaženosti u ovoj sezoni koji se sada protegnuo na svih 34 utakmica.

Također, Dinamo dva kola prije kraja prvenstva ima čak 38 bodova više od ljutog rivala.

Dinamo nastavio niz protiv Hajduka

Prvo poluvrijeme utakmice završeno je prednošću Dinama od 1-0, a do uvjerljivih 4-0 igrači zagrebačkog kluba stigli su u drugom poluvremenu.

Dinamo je poveo u osmoj minuti golom Ante Ćorića, a prednost prvaka hrvatske udvostručio je Angelo Henriquez nakon dvije minute igre u drugom poluvremenu. Desetak minuta kasnije, čileanski napadač je drugim golom na utakmici povisio na 3-0, a do hat-tricka i četvrtog, zadnjeg, gola za Dinamo stigao je u 74. minuti.

Derbi odigran do kraja, što je rijetkost

Zanimljivo, bio je ovo tek prvi od zadnja tri derbija igrana na stadionu Maksimir koja su privedena kraju. U svibnju 2014. godine utakmica je prekinuta u 85. minuti pri rezultatu 1-0 za ‘modre’. Utakmicu je prekinuo sudac Ivan Bebek zbog ‘homofobnog i ksenofobnog skandiranja navijačke skupine Torcida’. U studenom prošle godine najveći hrvatski derbi nije niti odigran. Hajduk je odbio nastupiti jer je nekim pripadnicima Torcide zabranjen ulazak na stadion. Utakmica je registrirana 3-0 za ‘modre’.

Dinamo je današnjom pobjedom samo potvrdio deseti uzastopni naslov prvaka, a ove sezone ima priliku zaključiti prvenstvo bez poraza. Dinamo je u 34 kola upisao 25 pobjeda i devet neodlučenih rezultata uz razliku pogodaka 80-20. Ispred ‘modrih’ su još dvije utakmice. U idućem kolu Dinamo u nedjelju (24. svibnja) gostuje kod Istre 1961, a u posljednjem kolu (30. svibnja) dočekuje na maksimiru drugoplasiranu Rijeku.