Dinamo je otputovao na utakmicu s albanskim prvakom, a Mamić otkrio da su odbili ponudu za braniča

Dinamo u srijedu igra prvu utakmicu doigravanja Lige prvaka sa Skenderbeuom

FOTO: PIXSELL

Nogometaši zagrebačkog Dinama u utorak su otputovali u Albaniju gdje ih u srijedu u 20 sati i 45 minuta očekuje prva utakmica doigravanja lige prvaka s prvakom Albanije Skenderbeuom. Uoči puta svoja razmišljanja su podijelili neki prvotimci Modrih i trener Zoran Mamić.

Dinamovci putuju u Albaniju

“Velika je čast i privilegij da smo došli u ovu fazu natjecanja, igramo odlučujuću utakmicu za ulazak u Ligu prvaka. Svi smo svjesni važnosti i veličine utakmice, tako i šanse koja nam se ukazuje. Želimo već u prvoj utakmici ostvariti dobar rezultat, time napraviti dobru uvertiru uoči uzvrata koji je za osam dana u Maksimiru. Ne treba bježati od toga da je kvalitetta na našoj strani, ali treba respktirati suparnika i njihove dosadašnje rezultate. No, ipak većina toga će ovisiti o tome kakvi ćemo mi biti”, prenosi Mamićevu izjavu Goal.

Mamić je zatim otkrio da ne zna koliko će Dinamo dobiti od trnsfera Matea Kovačića iz Intera u Real Madrid i otkrio da je njegov klub odbio ponudu škotskog prvaka za braniča Šimunovića. “Da, jučer smo odbili Celtic, drago mi je da Jozo ostaje s nama. Njegova cijena i kvaliteta će još debelo rasti”, poručio je Zoran Mamić.

Igrači očekuju težak ispit

Mišljenje o nadolazećem susretu su ponudili Dinamovi prvotimci Marko Pjaca i Angelo Henriquez. “Bit će teško, znamo da hoće. Skenderbeu je kvalitetna momčad, prvaci su svoje države i dobro smo se pripremili za ove utakmice. Znamo da nas tamo čeka sjajna atmosfera, pun stadion i publika koja će “nositi” domaću momčad, ali unatoč tome što cijenimo Skenderbeu isto tako vjerujemo u sebe. Igramo sve bolje, pokazali smo to protiv Splita i idemo u Albaniju po što bolji rezultat za uzvrat”, rekao je Pjaca za klupsku stranicu.

Slično razmišlja i njegov suigrač. “Pred nama su dvije utakmice vrijedne Lige prvaka i potpuno je normalno da neće biti lagane. Gledali smo Skenderbeu, igraju dobar nogomet, ali imamo i mi na čemu temeljiti optimizam. Blizu smo ostvarenja sna, nastupa u Ligi prvaka, ali sada nas tek čeka najteži korak koji mislim da ova momčad može napraviti. Imamo kvalitetu i vjerujem da možemo to pokazati na terenu”, završio je Henriquez.