Dinamo očekuje zadnja utakmica u polusezoni, a uoči nje kažu da ništa ne znaju o Ćorićevom transferu u Real

Modri će u subotu odmjeriti snage s Interom iz Zaprešića

FOTO: PIXSELL

Nogometaši Dinama domaćom utakmicom protiv Intera u subotu od 15 sati zaključuju polusezonu. Cilj Modrih je jasan, pobjeda protiv Intera i kruna jesenskog prvaka.

Pomoćni trener Dinama Damir Krznar izašao je pred novinare i najavio utakmicu. “Sutra je ispred nas zadnja utakmica sezone, a najbitnije je što su gotovo svi igrači na raspolaganju osim dva upitnika na stoperskom paru. Taravel osjeća posljedice problema s Ahilovom tetivom dok je Sigali dobio udarac u metatarzalnu kost i vidjet ćemo hoćemo li, unatoč njegovoj velikoj važnosti za momčad, riskirati”, kazao je Krznar i nastavio: “Pokazali su u tri utakmice protiv Rijeke koliko su opasni, trener je moj dugogodišnji prijatelj, jako ga respektiram i sigurno će nam otežati posao. Sigurno da im je veliki hendikep ne igranje Nestorovskog, ali i bez njega sigurno nisu za podcjenjivanje”.

Hodžićeve škarice

Posljednji puta kad su se ova dva protivnika susrela na Maksimiru bila je u znaku fantastičnog pogotka Armina Hodžića koji je obišao svijet. Krznar se prisjetio tog pogotka. “Sigurno je to jedan od najljepših golova u zadnjih 10 godina jer je stvarno savršen. Morate znati da je Armin iz podzemlja gdje je prva filozofija “igrati za raju” i on uvijek tako razmišlja. Tako mu je vjerojatno i palo na pamet odlučiti se za takve škarice”, kazao je.

Dinamo je u ovoj polusezoni imao dosta turbulencija. U jednom trenutku je bio na trećem mjestu prvoligaškog poretka, no na kraju se uspio vratiti na vrh.

Bez informacija o Ćoriću

“Uvijek se može bolje, ali ovo je zaista bila fenomenalna godina za nas. Od početka godine smo krenuli i završili sezonu s dvostrukom krunom bez poraza i krenuli u novu sezonu s ciljem izboriti Europsku ligu da bi zasluženo ušli u Ligu prvaka gdje smo odigrali jednu od boljih europskih sezona. U domaćem prvenstvu smo, uz respekt prema Interu i dozu opreznosti koju moramo imati u toj utakmici, osvojili jesensku titulu i prošli smo dalje u Kupu. Velim, više nego uspješna cijela godina”.
Novinare u Maksimirskoj 128 zanimala je situacija o Anti Ćoriću za kojeg se navodno zanima Real Madrid. “Ne znam ništa o tome”, kratak i jasan bio je Krznar i na novinarsko pitanje “kako će Dinamo pokušati zadržati Ćorića” odgovorio: “Ne trebamo mi ništa pokušavati jer on ima ugovor s Dinamom i naš je igrač.”

Još jači

Dinamo će na zimu pokušati zadržati sve igrače te se još i pojačati.
Traži se zamjena za Ademija. “Tražimo igrača na Ademijevoj poziciji, ali samo ako je jednako dobar ili bolji od Ademija. Caktaš i Bradarić? Caktaš ne igra tu poziciju, a o našem interesu za Bradarića saznao sam iz medija. Što se tiče Ante Ćorića on je pod ugovorom s Dinamom i ne znam zašto bismo ga trebali zadržavati”, kaže Krznar.

Krznar je prokomentirao ponude za ostale igrače. “Neslužbenih ponuda ima puno, ali konkretno ništa, no prijelazni rok još nije niti počeo. Sigurno će telefoni biti užareni i to je lijepo i svakako godi, ali politika kluba je zadržati momčadi. Sezona je tek na pola, želimo osvojiti duplu krunu”, završio je.