Dinamo - Olympiakos 0-1: Modri dva puta tresli vratnicu, ali Grci slavili nakon velike greške vratara Eduarda

Ideye Brown bio je jedini strijelac na utakmici. Gol je zabio u 79. minuti

Dinamo je u Maksimiru poražen od Olympiakosa 0:1, te se sada nalazi na četvrtom mjestu skupine F.
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Minimalan poraz upisali su nogometaši Dinama na svom Maksimiru u utakmici 3. kola skupine F Lige prvaka. Bolji od sastava Zorana Mamića bio je Olympiakos 1-0.

Ono najvažnije dogodilo se u 79. minuti ogleda. Napadač gostujuće momčadi Ideye Brown pobjegao je Dinamovoj obrani i s lijeve strane krenuo prema Eduardovom golu. Iz teške situacije uputio je loptu direktno prema vratima portugalskog čuvara mreže i zabio iz pozicije koja se običava nazvati mrtvim kutem.

Dvije vratnice

Imao je Dinamo svojih prilika prije tog pogotka i vjerojatno će igrači i trener maksimirske momčadi u izjavama prozivati manjak sreće, a posebice kod dvije situacije koje su mogle dovesti domaćina u prednost. Nakon dominacije u uvodnim minutama utakmice i odlaska na odmor bez postignutoga gola, činilo se u 52. minuti da će Dinamo napokon poentirati.

No, ono što nisu mogli zaustaviti Olympiakosovi nogometaši niti vratar Jimenez, zaustavio je okvir gola nakon kombinacije Soudanija i Fernandesa i udarca Antolića. Samo minutu kasnije, velika prijetnja na suprotnoj strani, onoj koja je pripadala domaćinima ogleda u drugome poluvremenu. Pred praznim je vratima Ideye imao priliku upisati se među strijelce, no ono što je uspio koju minutu kasnije, ovom je prilikom promašio.

Dinamo poražen od Olympiakosa

Slično je nešto više od 13.000 ljudi, koliko ih se sakupilo na Maksimiru, moglo vidjeti i u 77. minuti s time da je nakon dodavanja Matela udarac uputio Rog čija se lopta od vratnice odbila izvan travnjaka.

Arsenal do prve pobjede

Dinamo je odigrao dobru utakmicu i s pravom će igrači kluba biti razočarani ishodom nakon što ju još jednom odvrte u glavi. A sjetit će se tom prilikom i 94. minute utakmice i trenutka u kojem je lopta udarila Milivojevića u ruku unutar šesnaesterca Olympiakosove momčadi. Glavni sudac utakmice Tagliavento propustio je pokazati na bijelu točku. Umjesto toga odsvirao je kraj utakmice.

Nakon tri odigrane utakmice Dinamo i dalje ima tri boda na ljestvici. Slavlje protiv Arsenala (2-1) nadogradili su porazima kod Bayerna (0-5) i ovim večerašnjim.

U drugom susretu iz skupine F Arsenal je u Londonu pobijedio Bayern 2-0, a strijelci su bili Olivier Giroud (77) i Mesut Özil (90+4). U idućem kolu, 4. studenog igrat će isti suparnici, ali u Pireju i Münchenu.

Skupina F, 3. kolo:

Dinamo – Olympiakos 0-1 (Ideye 79)

Arsenal – Bayern 2-0 (Giroud 77, Oezil 90+4)

Ljestvica:

1. Bayern 3 2 0 1 8-2 6

2. Olympiakos 3 2 0 1 4-5 6

3. Arsenal 3 1 0 2 5-5 3

4. Dinamo 3 1 0 2 2-7 3