Dinamo-Osijek 4-1: Modri slavili na kišnom Maksimiru i pobjedom najavili Bayern

Dva gola za zagrebački tim postigao je Armin Hodžić

FOTO: PIXSELL

Nogometaši aktualnog prvaka, zagrebačkog Dinama, pobijedili su na svojem terenu Osijek s 4-1 u prvoj utakmici 11. kola Prve hrvatske nogometne lige i stigli do brojke od 23 osvojenih bodova te zadržali prvu poziciju na tablici. Na taj način momčad Zorana Mamića ostvarila je novu pobjedu uoči vrlo teškog ispita s njemačkim prvakom Bayernom iz Munchena u Ligi prvaka sljedećeg tjedna. Najbolji u pobjedničkoj momčadi, koja je tri boda osvojila na kišom natopljenom terenu, bio je 20-godišnji napadač iz Bosne i Hercegovine Armin Hodžić koji je postigao prvi i treći gol za Dinamo.

Dinamo protiv Osijeka

Obrana Osiojeka na Maksimiru nije dugo izdržala jer je prvi pogodak za Dinamo postigao već spomenuti Hodžić u 11. minuti, a na 2-0 je povisio Angelo Henriquez šest minut kasnije. Hodžić je drugim golom povisio na 3-0 u 40. minuti, a četvrti gol za zagrebačku momčad postigao je Musa u 78. minuti. Na konačnih 4-1 smanjio je Grgić sedam minuta prije kraja.

Vodeći Dinamo sada ima 23 boda, pet više uz utakmicu više od druge Rijeke, a šest više uz također utakmicu više od trećeg Hajduka. Osijek je ostao pretposljednji, deveti s devet bodova, pet više uz utakmicu više od posljednjeg Zagreba.