Dinamo u srijedu započinje put u Europi, a (privremeni) trener se nada da će on dugo trajati

Zagrebački klub u srijedu igra protiv Fole Esch u 2. pretkolu Lige prvaka

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaše zagrebačkog Dinama, aktualne prvake Hrvatske, u srijedu čeka utakmica protiv Fole Esch iz Luksemburga u 2. pretkolu Lige prvaka, a uoči tog dvoboja svoja razmišljanja je iznio trener zagrebačkog sastava Damir Krznar i prvotimac Modrih Josip Pivarić.

“Veseli nas početak europskog dijela naše priče koja će, nadamo se, potrajati što dulje. Fola Esch je slična ekipa onoj od dvije godine, par igrača je došlo novih, ali trener i nogomet koji igraju su ostali isti. Njihove individualne kvalitete sigurno nisu na našem nivou, ali taktičkom disciplinom pokrivaju te moguće nedostatke”, prenosi trenerovu izjavu službena klupska stranica.

U Dinamu znaju da su favoriti

Vrlo slično govorio je i Pivarić: “Znamo da smo favoriti i da se od nas očekuje dobra utakmica i, možemo to tako reći, sigurna pobjeda kojom bismo već u prvoj utakmici riješili pitanje prolaska u 3. pretkolo. Mi prihvaćamo tu ulogu, ali to je ipak na papiru i kada istrčimo na teren trebamo dati sve od sebe kako bismo to i ostvarili te europski put počeli na najbolji mogući način”.

Dinamo je protiv Fole igrao prije dvije godine u istoj fazi Lige prvaka, a tada je zagrebački tim prošao ukupnim rezultatom 6-0 u dvije utakmice. Nedavni derbi Dinama i Hajduka bio je dobro posjećen, a Krznar se nada da će i na utakmicu protiv Fole doći mnogo navijača: “Vjerujemo da će sutra također biti lijepa atmosfera, a mi ćemo dati sve od sebe za što bolji rezultat”, poručio je.