Odgođena je Dinamova utakmica u Kupu. Mamić kaže na Interov zahtjev, no demantira ga Natjecateljska komisija

I iz Intera tvrde da su oni tražili odgodu termina. U Hajduku nisu sretni zbog toga

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski nogometni prvak Dinamo zatražio je i dobio odgodu odigravanja utakmice četvrtfinala Hrvatskog kupa s kojom se slažu i u redovima suparnika tog ogleda, zaprešićkog Intera, javlja portal 24sata.hr. Taj bi se susret umjesto planiranog 2. dana prosinca trebao odigrati tek 10. veljače sljedeće godine.

Klub iz Maksimira odgodu je, dodaje se, zatražio da bi se bolje mogao pripremiti za utakmicu protiv Bayerna u Ligi prvaka koji je na rasporedu 9. prosinca. Riječ je o posljednjoj utakmici natjecanja iz kojeg su već ispali. Nesumnjivo je razlog i priprema za derbi protiv Hajduka kojem su domaćini 5. prosinca u 19. ligaškom kolu.

Mamić tvrdi drugačije

U Hajduku, javlja isti izvor, nisu zadovoljni viješću o odgodi zaprešićke utakmice Kupa. Prvenstveno zato što će oni svoje zaduženje u tom natjecanju odigrati prema planu, dakle, 2. prosinca na gostovanju kod Zagreba, no postoji i drugi razlog. Isti izvor podsjeća da je Hajduk ljetos upravo od Intera tražio pomicanje termina utakmice za jedan dan što je odbijeno uz riječi domaćina da im odgovara umorni Hajduk u susretu protiv njih.

Iz Dinama, pak, pristižu drugačije informacije pa se tako tvrdi da je Inter bio taj koji je tražio drugi termin odigravanja susreta četvrtfinala Kupa te da su oni bili ti koji su prihvatili prijedlog. Plasirane informacije nazivaju neutemeljenima i neistinitima.

“Inter je bio taj koji je tražio odgodu, a nama to nije baš odgovaralo, no pristali smo”, tvrdi trener momčadi Zoran Mamić čije riječi za Goal.com potvrđuje i Interov tajnik Ivan Džanko:

Natjecateljska komisija demantira Mamića

“Da, mi smo službeno zatražili odgodu ove utakmice. Ta se utakmica trebala odigrati 2. prosinca, a nas samo dva dana kasnije očekuje prvenstveni dvoboj s Rijekom. Mislimo kako je ipak teško po ovakvim uvjetima odigrati dvije teške utakmice u tako kratkom razdoblju. Naš se travnjak danas nalazi u lošem stanju, a uz ovakve vremenske uvjete treba očekivati da će postati još gori. Ne znam kome smeta ova odgoda, u veljači će biti puno bolji vremenski uvjeti, sigurno i bolji uvjeti za odigravanje te utakmice.”

No, drugačiju verziju priče iznosi član Natjecateljske komisije Neven Kolić. Njegova je u potpunosti različita od ove koju nude iz zaprešićkog i maksimirskog kluba:

“Ne znam što je Mamić rekao, ali ja u ruci držim papir s Dinamovim zahtjevom za odgodu!”

Parovi četvrtfinala Kupa:

Inter – Dinamo (10. veljače 2016.)

Zagreb – Hajduk (2. prosinca 2015.)

Slaven Belupo – Osijek (2. prosinca 2015.)

Lokomotiva – Rijeka (8. prosinca 2015.)