Dinamovom povjereniku za sigurnost nije jasno kako su najgori huligani uopće izašli iz Hrvatske

Krešimir Antolić izjavio je kako su u hrvatskom prvaku očekivali napetosti

TORONTO, ON - JULY 24: Olympiacos FC fans light flares at the conclusion of the game against of AC Milan during International Champions Cup 2014 action at BMO Field July 24, 2014 in Toronto, Ontario, Canada.   Abelimages/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Dan uoči utakmice između Olympiakosa i Dinama u Ateni u Ligi prvaka iz grčke stižu vijesti o navijačkim nemirima. U tu zemlju stigli su pripadnici navijačke skupine Crvene zvezde, Delije, koji njeguju dobre odnose s navijačima Olympiakosa, a po ulicama Atene tražili su navijače Dinama, među kojima su navodno i brojni huligani, s kojima su se htjeli sukobiti. Cijelu situaciju prokomentirao je povjerenik za sigunost dinama Krešimir Antolić kojemu nije jasno kako su najgori huligani uopće uspjeli izaći iz Hrvatske.

U zapaljenom taksiju nije bilo Hrvata

“Grčka policija je doista poduzela sve da zaštiti našu delegaciju, Što se tiče informacija o tome što se dešavalo proteklih 24 sata, bio je doista zapaljen taksi u Ateni, no prema mojim informacijama to su bili Crnogorci koji su zamijenjeni za hrvatske navijače”, rekao je za HRT povjerenik za sigurnost Dinama Krešimir Antolić.

“U Larisi, koja je udaljena od Atene dva ili tri sata, uhićen je 41 pripadnik Delija kod kojih je nađeno hladno oružje. Čini mi se da su se Grci jako dobro pripremili, no naša delegacija mora biti na oprezu tako da smo spremni na sve. Ono što mene brine, je informacija da se ovdje već nekoliko dana nalaze neki od ortodoksnih vođa huligana, jer to nisu za mene navijači Dinama, dakle huligani, neki od njih su kategorizirani kao najgori huligani, neki imaju sudske zabrane, pa je pravo pitanje kako su uopće izašli iz Hrvatske i kako su došli tu”, izjavio je Antolić.

Krešimir Antolić PIXSELL

Nema gostujuće tribine

“Očekivali smo da će ovdje biti napeta situacija, jer smo znali da će iz Hrvatske doputovati BBB-i koji su tradicionalni prijatelji navijača Panathinaikosa, s druge strane će iz Srbije doputovati Delije koji su tradicionalni prijatelji s Olympiakosovim navijačima. Znajući prošlost tih navijačkih skupina, mi smo zajedno s kolegom iz Olympiakosa donijeli odluku da nema gostujuće tribine i u pripremi te utakmice dobili smo mnoge informacije koje smo podijelili i s hrvatskom policijom, Olympiakosom i s našim veleposlanstvom u Ateni tako da sve što se dešava nam nije nikakvo iznenađenje”, završio je Dinamov povjerenik za sigurnost.