Dodig, Mrdeža i Martić na korak do ulaska u glavni ždrijeb US Opena

Za ulazak u glavni turnir Ivan Dodig igra protiv Nijemca Alexandera Zvereva

FOTO: AFP/AFP

Troje hrvatskih predstavnika stiglo je nadomak prolaska kvalifikacija i ulaska u glavni ždrijeb posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena koji u ponedjeljak počinje u New Yorku.

Ivan Dodig u 2. je kolu kvalifikacija tenisača svladao Rusa Karena Hačanova sa 6-3, 6-4, te će za ulazak u glavni turnir igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva, dok će u konkurenciji tenisačica u 3. kolu kvalifikacija igrati Tereza Mrdeža i Petra Martić.

Mrdeža protiv Švedove

Mrdeža je u 2. kolu sa 6-1, 3-6, 7-5 svladala Amerikanku Raveenu Kingsley, te će u 3. kolu igrati protiv Kazahstanke Jaroslave Švedove, dok je Martić u 2. kolu bila bolja od Kineskinje Shuai Zhang sa 4-6, 6-4, 6-4, a za ulazak u glavni turnir će igrati protiv Grkinje Marije Sakkari.

Izravan plasman u 1. kolo US Opena izborilo je petero hrvatskih predstavnika, tri u muškoj, te dvije u ženskoj konkurenciji. Branitelj naslova Marin Čilić u 1. kolu će igrati protiv kvalifikanta, Borna Ćorić je za suparnika dobio Španjolca Rafaela Nadala, a Ivo Karlović Argentinca Federica Delbonisa. Mirjana Lučić-Baroni čeka kvalifikanticu, a Ana Konjuh će igrati protiv Njemice Tatjane Marije.