Dukanu i Rudežu klupa, a Hezonji skroman učinak u NBA ligi

Atlanta je nadoknadila minus od 34 poena, no i izgubila od Wolvesa

ATLANTA, GA - NOVEMBER 09: Kent Bazemore #24 of the Atlanta Hawks defends against Andrew Wiggins #22 of the Minnesota Timberwolves at Philips Arena on November 9, 2015 in Atlanta, Georgia. NOTE TO USER User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Učinak od po dva koša, skoka, asistencije i izgubljene lopte ostvario je Mario Hezonja u gostujućem porazu Orlando Magica kod Indiana Pacersa. Bilo je 97-84 za sastav iz Bankers Life Fieldhouse arene u jednoj od utakmica NBA lige igranoj u noći na utorak.

Hrvatski reprezentativac proveo je na parketu nepunih 14 minuta pokušavši pritom iz igre pogoditi četiri puta. Promašio je oba pokušaja za tri poena i imao polovičan učinak za dvicu. Do četvrte pobjede u posljednjih pet susreta Indiana je došla serijom 19-3 u posljednjoj četvrtini utakmice, a predvodio ih je Paul George s 27 koševa od čega ih je 19 stiglo u prvoj četvrtini. Bila im je to 1000. domaća pobjeda u povijesti kluba.

Atlanta nadoknadila -34 i izgubila

I prije se dalo naslutiti da će Damjan Rudež teško do minutaže u dresu Minnesota Timberwolvesa, kluba u koji je mijenjan nakon premijerne NBA sezone u dresu Indiane. Utakmica protiv Atlanta Hawksa i pobjeda 117-107 u njoj samo potvrđuju takvo razmišljanje. Naime, Wolvesi su gostujućim slavljem prekinuli niz od sedam uzastopnih Atlantinih pobjeda, s time da su u jednom trenutku utakmice imali i 34 poena prednosti. Rudež niti u tim trenucima nije ušao na parket.

Inače, Hawksi su uspjeli nadoknaditi tu razliku, no na kraju im je ponestalo snage za privesti utakmicu kraju u svoju korist. Pobjedničku momčad predvodio je Andrew Wiggins, prvi izbor drafta iz 2004. godine. Izjednačio je rekord karijere od 33 ubačena koša.

Duje Dukan nije ulazio u igru u 88-106 porazu svojih Sacramento Kingsa od San Antonio Spursa.

Aktualni prvaci najjače košarkaške lige svijeta i dalje su u nezaustavljivom nizu. Omjer pobjeda nakon utakmice protiv Detroit Pistonsa iznosi im 8-0, a do ove su stigli uz dosad najslabiji učinak Stephena Curryja. Promašio je najkorisniji igrač osnovnog dijela lige iz prošle sezone uvodnih pet od sedam šuteva na utakmici i ogled završio s 22 koša.

NBA rezultati:

Indiana Pacers – Orlando Magic 97-84

Philadelphia 76ers – Chicago Bulls 88-111

Atlanta Hawks – Minnesota Timberwolves 107-117

Denver Nuggets – Portland Trail Blazers 108-104

Sacramento Kings – San Antonio Spurs 88-106

Golden State Warriors – Detroit Pistons 109-95

LA Clippers – Memphis Grizzlies 94-92