Dvojica Južnoafrikanaca reklamiraju Pistoriusovu kuću (u kojoj je ubio svoju djevojku) kao idealnu za zabave

Poznati paraolimpijac kuću je prodao zbog pokrivanja sudskih troškova

FOTO: Screenshot

Dvojica Južnoafrikanaca koji su unajmili kuću u kojoj je Oscar Pistorius usmrtio svoju djevojku snimili su videozapis mjesta zločina i pohvalili potencijal nekretnine opisavši je idealnom za održavanje zabava, piše BBC.

Lokalni mediji izvijestili su u ponedjeljak da je riječ o Davidu Scottu (33) i Kagisou Mokoapeu (23), poslovnim partnerima koji su u najam uzeli kuću u Pretoriji u kojoj je 2013. godine Pistorius hicima iz vatrenog oružja usmrtio Reevu Steenkamp. U obrani je najbolji sprinter u konkurenciji paraolimpijaca tvrdio da ju je zamijenio za provalnika.

Bizaran uradak

“Ovo je definitivno kuća čovjeka koji voli zabavu. Oscar je ovu kuću sagradio da bi se zabavljao. Zgodne djevojke mogu se same pozvati”, izjavio je Scott u kameru, držeći pivo u ruci.

Dvojac je snimljen i kako stoji u kupaonici u kojoj je Pistorius ubio Steenkamp kroz zatvorena vrata, pri čemu je Scott dao svoju verziju onoga što se dogodilo:

“Posvađali su se, on je krenuo za njom, ona je potrčala i zaključala se u kupaonicu. Rekla je da će nekoga nazvati i on ju je upucao. Tako se dogodilo.”

“Suosjećam s Reevinim roditeljima. Ono što je učinio je loše”, komentirao je i Mokoape.

Pistoriusova obitelj postupak dvojice muškaraca nazvala je bizarnim.

Poslana je pogrešna poruka

Pistorius, koji je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju pet godina, trebao je u kolovozu biti pušten na uvjetnu slobodu nakon čega je zatraženo preispitivanje te odluke te je datum njegova puštanja u kućni pritvor tom prilikom prolongiran. Svjetski poznati paraolimpijac kuću je prodao zbog pokrivanja sudskih troškova.

Neki mediji pišu da se Scott ispričao zbog objave videouratka i priznao da je njime poslana “u potpunosti pogrešna poruka”.