Eduardo je pogriješio protiv Grka, a mi smo se prisjetili još nekih njegovih kikseva

Pogreška protiv Grka nije Eduardova prva u Ligi prvaka

Eduardo
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Minimalni 0-1 poraz Dinamove nogometne momčadi protiv Olympiakosa u utakmici 3. kola skupine F Lige prvaka ostavio je zagrebačku momčad na učinku kakvog su imali i nakon prve utakmice u grupi.

Pobjeda protiv Arsenala na Maksimiru (2-1) i porazi od Bayerna (0-5) i Olympiakosa drže sastav Zorana Mamića na trećem mjestu ljestvice koju predvodi njemački prvak bodovno izjednačen s grčkom momčadi. Po šest bodova sakupila su ova dva tima, tri više od zagrebačkog i londonskog.

Upitno je bi li bilo tako da je sreća pomazila Dinamo i dvije lopte koje su odsjele na vratnici usmjerila u okvir gola, da je sviran jedanaesterac za hrvatskog prvaka nakon igranja rukom Milivojevića u posljednjim trenucima sudačke nadoknade utakmice, ali posebice i da je golman maksimirskog sastava imao nadahnutiju večer.

Primio je Eduardo ponovno pogodak koji mu ide na dušu. Ideye Brown je sjajno naciljao, no kut koji je pogodio bio je Portugalčev bliži i morao je Dinamov čuvar mreže bolje reagirati. Baš kao i u nekim ranijim situacijama ove sezone.

1. Skrivio dva jedanaesterca protiv Moldea

Skrivio je dva jedanaesterca (i obranio jedan) u drami u kojoj je Dinamo imao prednost 3-0, a prošao u zadnje kvalifikacijsko kolo Lige prvaka uz 1-1 iz prve i 3-3 iz druge utakmice. Ne može se reći da Eduardo na ovoj utakmici nije ništa obranio, ali su mu reakcije u nekim situacijama bile loše (poput rušenja Hestada i Linnesa).

https://www.youtube.com/watch?v=Dy1lK2xkB5o

2. Dva puta pogriješio protiv Bayerna

I sam je nakon potopa u Münchenu priznao da je trebao bolje reagirati kod prvog i trećeg gola njemačke momčadi.

https://www.youtube.com/watch?v=cFrbM3hf-zk

3. Pogreška vrijedna boda protiv Olympiakosa

Ono što je Ideye zabio trebao je Eduardo obraniti, ali da prima golove iz mrtvog kuta vidjelo se i ranije u sezoni. Ovo je samo bila potvrda, a koštala je Dinamo boljeg rezultata.

https://www.youtube.com/watch?v=dP-yOpCZSVM