Nekad je nužno odabrati stranu

El Shaarawy napustio Milan i stigao kod Subašića i Pašalića u Monaco

Milan će za posudbu igrača dobiti tri milijuna eura, a za transfer ukupno šesnaest

AC Milan's forward Stephan El Shaarawy celebrates after scoring a goal during the Serie A football match between AC Milan and  Torino at San Siro Stadium in Milan on May 24, 2015. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
FOTO: AFP

Talijanski nogometni reprezentativac Stephan El Shaarawy, koji je od 2011. godine nosio dres Milana, novi je član Monacove momčadi. Krilni napadač priključuje se francuskom klubu u kojem nastupaju i dvojica Hrvata, vratar Danijel Subašić i Chelseajev veznjak na posudbi Mario Pašalić.

El Shaarawy u Monaco stiže na jednogodišnju posudbu koja će Milanu biti plaćena tri milijuna eura, a klauzula o prodaji u ugovoru između dva kluba kazuje da će se automatski aktivirati nakon što 22-godišnjak odigra petnaestu utakmicu za klub. Cijena transfera u tom će trenutku narasti na 16 milijuna eura.

Dobra odluka

“Sretan sam. Odluku sam donio u roku od 24 sata, a mislim da sam dobro odlučio”, potvrdio je Talijan prelazak u francusko nogometno prvenstvo.

https://www.youtube.com/watch?v=Iim7lf6TFDk

U prošloj je sezoni, obilježenoj dugim odsustvom s travnjaka zbog ozljede, El Shaarawy odigrao za Milan ukupno 19 utakmica. Postigao je tri pogotka.