Fabio Capello dobio otkaz na mjestu izbornika Rusije (a navijači su zbog toga vjerojatno sretni)

Očekuje se da Capella naslijedi CSKA-ov trener Leonid Sluckij

Fabio Capello
FOTO: AFP

Unatoč ugovoru koji ga je vezao do kraja Svjetskog prvenstva kojem će Rusija biti domaćin 2018. godine, izbornik tamošnje nogometne reprezentacije Talijan Fabio Capello (69) slobodan je potražiti si novi posao.

Capello je na klupu ruske izabrane vrste zasjeo 2012. godinem nakon četverogodišnjeg mandata u izborničkoj funkciji engleske nogometne reprezentacije. Odveo je Ruse na Mundijal u Brazilu pokorivši kvalifikacijsku skupinu F iz koje je plasman na Svjetsko prvenstvo ostvario i Portugal. Brazilska avantura za Rusiju završila je već u grupnoj fazi s tek dva osvojena boda u skupini koju su prošli Belgija i Alžir.

Navijači tražili ostavku

Koliko je Capello nakon svega bio neželjen na funkciji dovoljno govori i podatak da su neki ruski navijači pokrenuli kampanju za sakupljanje 21.4 milijuna eura koliko je tamošnji nogometni savez bio dužan platiti Talijanu u slučaju ranijeg raskida suradnje. Navodno je ispraćen uz otpremninu od 15 milijuna eura.

Upitno je tko će naslijediti Capella u čijem se životopisu ističu i godine provedene na klupi Milana, Rome, Juventusa i Real Madrida, a ruski mediji nagađaju da bi taj posao trebao dobiti aktualni trener moskovskog CSKA Leonid Viktorovič Sluckij (44).