Fabregasova glupost natjerala je neki portal da se prisjeti 11 nezaboravnih isključenja

Nije Fabregas niti prvi, niti zadnji koji je nepromišljeno zaradio crveni karton

A photo taken 09 July 2006 of French midfielder Zinedine Zidane (L) gesturing after head butting Italian defender Marco Materazzi during the World Cup 2006 final football match between Italy and France at Berlin’s Olympic Stadium.  AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
FOTO: AFP

Nepromišljeno zarađeni crveni karton Cesca Fabregasa u 0-3 porazu Chelseaja protiv West Hama, ponukao je portal Squawka.com da sastavi popis jedanaest na jednako bizaran način zarađenih isključenja.

Youssouf Mulumbu protiv West Hama

Situacija datira iz 2013. s utakmice West Hama i West Bromwich Albiona. Domaćin je imao prednost 3-1, a do kraja utakmice ostalo je malo vremena. Mulubu je povukao kontru u nadi da će smanjiti rezultat, pri čemu ga je sapleo Gary O’Neill. Umjesto slobodnog udarca, sve je rezultiralo Mulumbinom preciznošću u gađanju suparnika loptom i, jasno, crvenim kartonom koji ga je usmjerio pod tuševe.

Eden Hazard protiv Swanseova sakupljača lopti

Eden Hazard dokazano je sjajan nogometaš, ove sezone i ovjenčan nagradom za najboljeg u engleskoj Premierligi. Njegov trenutak pomračenja uma dogodio se u siječnju 2013. tijekom utakmice Capital One Cupa protiv Swansea na Liberty stadionu kada je krenuo u obračun sa sakupljačem lopti. Ovaj ju je, doduše, odlučio ne predati belgijskom nogometašu, no morao je popustiti nakon udarca nogom u rebra.

David Beckham protiv Argentine

Riječ je o utakmici koja izaziva bolna sjećanja engleskim navijačima. skladane fraze o desetorici hrabrih lavova i jednom glupom dječarcu 1998. godine, opisale su što je David Beckham tada napravio ostavivši suigrače na cijedilu u osmini finala Svjetskoga prvenstva s kojeg se Hrvatska vratila s povijesnom broncom. Igrač kojega je udario nogom bio je Diego Simeone, danas trener Marija Mandžukića u madridskom Atleticu.

Hakan Ünsal protiv Brazila

Rivaldo je u nogometnoj povijesti zapisan kao nekoć najbolji svjetski igrač, napadač koji je zabijao za Barcelonu i Milan. Zapaćen je i kao glumac koji je tijekom Svjetskog prvenstva 2002. godine, prilikom namještanja za izvođenje kornera, osjetio bol u licu nakon što ga je loptom u koljena pogodio Turčin Ünsal koji je tom prilikom zaradio isključenje.

Zinedine Zidane protiv Italije

Finale Svjetskog prvenstva i posljednja utakmica Zinedinea Zidanea u karijeri. Malo tko pamti panenku koju je Zidane isporučio Buffonu, ali svi pamte glavu u prsa Marca Materrazzija.

Kieron Dyer i Lee Bowyer

Ovaj dvojac zaslužuje posebnu kategoriju, budući da je riječ o suigračima iz Newcastleove svlačionice. Tijekom utakmice protiv Aston Ville i 3-0 prednosti Ville suigraču su se uspjeli pograbiti. Teren su napustili crvenih lica i s crvenim kartonima.

https://www.youtube.com/watch?v=AFLeTm46CqQ

Steven Gerrard protiv Manchester Uniteda

Liverpoolov pobjednički niz trajao je 13 utakmica, a Gerrard se tek vratio nakon ozljede. Utakmicu je započeo na klupi, no pri 1-0 vodstvu Uniteda Gerrard je krenuo na travnjak. Napustio ga je nakon 38 sekundi nakon što je nagazio na Andera Herreru.

https://www.youtube.com/watch?v=yHgwPiAG-wE

Alhaji Kamara protiv Örebroa

Prošlogodišnja utakmica između Noprrköpinga i Örebroa završila je 2-2, a Alhaji Kamara na popisu se našao više zbog reakcije na drugi žuti karton zarađen u 92. minuti. Navodno je vrištao, kričao, a možda i zaplakao na putu do svlačionice.

Neymar protiv Colo Coloa

Prije no što je Neymar postao svjetska zvijezda, bio je talentirani brazilski tinejdžer koji je navještao veliku karijeru igrajući za Santos. Snimka iz 2011. s utakmice Copa Libertadoresa pokazuje proslavu pogotka koja nije impresionirala suca utakmice koji mu je udijelio drugi žuti karton.

Pepe protiv Getafea

Pepe je temperamentan, to se zna. Kao što je poznato i da se trudi zatomiti tu svoju stranu koju je svijet imao prilike vidjeti 2009. godine kada je na utakmici protiv Getafea prvo u kaznenom prostoru odgurao Francisca Casqueru, da bi ga potom krenuo tuči nogama dok ovaj leži na podu. Nije se tu zaustavio. Još ga je uhvatio za glavu, nagazio i krenuo se tući s njegovim suigračima. Epilog – crveni karton i deset utakmica zabrane igranja.

Joey Barton protiv Manchester Cityja

Queens Park Rangersi borili su se za ostanak u ligi kada se Joey Barton sukobio s Carlosom Tevezom. Potjeran je u svlačionicu, no prije toga uspio je još udariti Sergija Agüera, glavom naciljati Vincenta Kompanyja i tražiti kavgu s gotovo svima na travnjaku. Dobio je 12 utakmica kazne.

https://www.youtube.com/watch?t=77&v=4foxH9t64Eg